Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Creek Digital Kurucusu: Bitcoin, Gelişmiş Dünyanın Para Birimine Saldırmıyor – Hedefi Farklı

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden olan ve aynı zamanda Morgan Creek Digital Assets’in de kurucusu konumundaki Anthony Pompliano ve ünlü bir kripto para firması Blocktower‘ın CIO’su Ari Paul, Bitcoin ve kripto para birimlerinin hedefleri ve geleceği hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

İkili, Bitcoin’in aslında gelişmiş dünyanın para birimine saldırmadığını, bunun çemberdeki ‘en zayıf’ halkaya saldırdığını ifade etti. Pompliano Bitcoin’in şimdiden bu konuda dünyadaki birden fazla kripto para birimini geçtiğini ve yaşanan mevcut piyasa düşüşüne rağmen bunun bile bir gelişme sayılabileceğini aktardı.

”Bitcoin gelişmiş dünyanın para birimine saldırmıyor. Bu ABD dolarının veya Avro’nun peşinde değil, kripto paralar en zayıfın (para biriminin) peşinde ve Venezuela ve buna benzer yerlerin para birimini şimdiden geçti. Bence zamanla daha fazla bunun gibi zayıf para birimlerinin ölümüne şahit olacağız ancak aslında, bu tam olarak niçin oluyor? Bunun sebebi insanların (kripto paraları) tercih etmesinden mi kaynaklı, kripto para fikri belirli bir aşamaya kadar daha mı iyi?”

Konu hakkında kendi görüşlerini ifade eden Paul ise, farklı bir konuya değindi ve Bitcoin’in ”paranızla kaçma” şansı verdiğini ve bunun diğer para birimlerinin öldürdüğünü belirtti. Zimbabve ve Venezuela örneklerine vurgu yapan Paul, Bitcoin’in oranda yüzdesel olarak diğer ülkelerden çok daha fazla kullanıma sahip olduğunu ve insanların kripto paraların verdiği özgürlük sayesinde bunu tercih ettiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment