Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Bir Balonumuz Vardı ve Patladı – Devasa Düzeltme Yaşadık

Bitcoin ve boğa piyasası denince aklan ilk gelen isimlerden birisi olan Mike Novogratz, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda, Bitcoin’in geçen sene yaşadığı ralliye ve bu sene yaşanan düşüş trendine dair açıklamalarda bulundu.

Bitcoin, bundan bir kaç gün önce tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkışının birinci yıl dönümünü kutlamış ve 17.000 dolarlık bir fark varken durumun nereden nereye geldiğini gözler önüne sermişti. Kripto para birimleri 2017 yılının Aralık ayından bu yana devamlı olarak düştü ve piyasa genel olarak %80 civarında değer kaybetti.

Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Mike Novogratz ise, bu süreci şu şekilde değerlendirdi:

”Bir balonumuz vardı, bu patladı ve biz devasa bir düzeltme yaşadık, alt koinler %98 civarında, Ethereum %90 üzerinde, Bitcoin ise %85 düşüş yaşadı ve bir çok insan bunun lale (lale çılgınlığı balonu) olduğunu söyledi, bu lale çılgınlığı değildi, bu gerçek olan bir şeyin üzerine kurulmuş bir çılgınlıktı.”

Kripto para endüstrisinin genel olarak çok fazla teknolojik gelişme yaşadığını belirten Novogratz, şu an girişimcilik kısmında çok fazla şeyin devam ettiğini ve kurumsal alt yapı tarafında bile geçtiğimiz yıllarda çok ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. Kripto para endüstrisine karşın yapıcı bir tutuma sahip olduğunu belirten ünlü boğa, kripto para birimlerinin dot-com veya lale çılgınlığı balonları gibi olmayacağını ve olmadığını geçmişte yaptığı açıklamalarında da dile getirmişti.

Bunun yanı sıra kripto para birimleri son iki gündür inanılmaz bir şahlanma yaşıyor ve Bitcoin 3.900 dolar seviyesine dayanmış ve burayı zorlamaya başlamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment