Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Tim Draper, Bitcoin Ödeme Platformu OpenNode’a Yatırım Yaptı!

18 Aralık tarihinde yapılan bir duyuruya göre, Bitcoin ödeme platformu OpenNode, en erken aşama tohum yatırım sürecini, Amerikalı ünlü risk sermayederı Tim Draper‘in yaptığı yatırım ile tamamladı.

2018 yılının Nisan ayında kurulan OpenNode, temel olarak bir grup Lightning Network ve Bitcoin geliştiricisi tarafından kuruldu ve Bitcoin’in kullanımı ile ödeme yöntemlerini kolaylaştırmayı hedeflemekte. Duyuruda belirtilenlere göre, OpenNode ilk aşama yatırım turunda Draper’in risk sermayesi firması Draper Associates’den yatırım almayı başardı. Startup firması elde ettiği fonları ekibi büyütmek ve ağı genişletmek için kullanmayı planlıyor. Yapılan yatırımın finansal detayları ise kamu ile paylaşılmadı.

Bitcoin’in önde gelen ‘boğalarından’ birisi olan ve zaman zaman yaptığı fiyat tahminleri ile gündeme gelen Draper, lider kripto para biriminin 250.000 dolar olacağı tahmininde hala iddialı. Milyarder isim bunun yanı sıra geçtiğimiz Mayıs ayında blockchain tabanlı dijital hükümetlerin de gerçekleştirilebilecek bir proje olduğunu savunmuş ve yine gündeme gelmişti. Draper’e göre blockchain’in sahip olduğu akıllı kontratlar, başka bir teknoloji olan yapay zeka ile birleştirilirse, bunların eyaletlerin ve devletlerin sorumluluklarını ve rollerini ciddi anlamda değiştirebilir.

”Eğer Bitcoin, blockchain ve akıllı kontratları, yapay zeka ile birleştirebilirsek, mükemmel bir bürokrasi elde edebiliriz.”

Kripto Para Piyasası Yükselişe Geçti

Kasım ve Aralık ayının başlangıcından beri düşüş yaşayan piyasa, son iki gündür ivme kazandı ve bir çok kripto para birimi yükselişe geçti. Lider kripto para birimi basın saatine göre 3.900 doları zorlarken, Bitcoin Cash %33.01’lik yükselişle 117 dolara kadar yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment