Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ETF Başvurusu Yapan VanEck Yetkilisi: Bu Hangi ‘Lanet’ Paralel Evren?

Kripto para piyasası ve kripto para topluluğu üyeleri 2018 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren, Bitcoin ETF‘si konusunda oldukça fazla hayal kırıklığına uğramıştı. Winklevoss ikizleri ve buna benzer birden fazla kişi ve kurum tarafından yapılan Bitcoin ETF başvuruları, adeta teker teker ABD’nin finansal regülatörü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ağına takıldı ve bugüne kadar hiçbiri ETF onayı alamadı.

Bunların hepsinden farklı olduğu iddia edilen ve kimine göre ETF onayını alabilecek tek kurum olan VanEck ise, yakın zamanda alınan ertelenme haberi ile gözünü Şubat ayında SEC’in vereceği son karara çevirdi. Ancak görünüşe göre, VanEck’in Bitcoin ETF’si konusunda baskıyı arttıran isim Gabor Gurbacs, ETF’nin hala kabul edilmemesine oldukça tepkili.

SEC’in Bitcoin ETF’sini ertelediğini duyurmasından bir gün sonra Twitter’dan Coinbase ile ilgili bir yoruma cevap veren Gurbacs, konu hakkında tepkili ifadeler kullandı:

”Milyonlarca bireysel yatırımcı için Coinbase’in (listelediği’ shitcoin’ler için sorun yok. Kurumsal yatırımcı için Bitcin ETF’si ise çok çılgınca. Bu hangi ‘lanet’ paralel evren?”

Bir çok uzmana göre SEC, 27 Şubata ertelediği Bitcoin ETF’sini bu sefer kabul etmeye oldukça yakın ancak daha önceki ETF’ler için de aynı sözlerin söylendiği göz önüne alınacak olursa, konu hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün gözükmüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment