Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley: Bitcoin Böyle Bir Düşüşle İlk Kez Karşılaşmıyor

Finans devi Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir raporda, Bitcoin’in (BTC) fiyatında geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde görülen düşüşün geçmişte de örneklerinin olduğu belirtildi.

Morgan Stanley’nin analiz ekibi tarafından hazırlanan raporda, merkez bankalarının izlediği para politikalarının da katkılarıyla büyüme göstermiş kripto paralara adil bir değer biçmenin zor olduğu, bunun kripto para piyasasının spekülatif yapısından kaynaklandığı vurgulandı.

Raporda, “Mal ve hizmet alışverişlerinde yaygın olarak kullanılmadığı sürece, Bitcoin’e spekülasyonun ötesinde bir talep gösterildiği şeklinde değer biçmek güç olacaktır.” ifadesi yer aldı.

Bankanın araştırma raporunda Bitcoin’in ilk ortaya çıktığı günden bu yana toplamda on beş kez ayı piyasasından geçtiği ve piyasada Kasım 2021’den bu yana görülen yaklaşık yüzde 50’lik düşüşün geçmişte de örneklerinin olduğu belirtildi.

Morgan Stanley analisti, piyasadaki düzeltme riskinin sürdüğünü vurgularken, fiyatın yeniden 45 bin doların üstüne çıkması halinde bu aşağı yönlü trendin de son bulabileceğini düşünüyor.

Araştırma raporuna göre kripto para ekosisteminde önümüzdeki birkaç ay boyunca regülasyon, non-fungible token (NFT) ve stablecoin temalarına dikkat etmekte fayda var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!