Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Bitcoin ETF Onayı Kripto Paralara Bakışı Değiştirecek Dedi!

Ünlü Yatırım Bankası Morgan Stanley’in yetkilisi, spot Bitcoin ETF onaylarının kripto para piyasasının geleceği için kilit bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Morgan Stanley’in dijital varlık piyasaları başkanı Andrew Peel yatırımcılara gönderdiği bir notta, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onaylarının etkilerine değindi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından verilen bu onayların, Bitcoin’in küresel finans sistemi tarafından benimsenmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Peel, önümüzdeki süreçte piyasaya akın edilebilecek kurumsal yatırımcıları işaret etti.

Bununla birlikte ETF onaylarının kripto paraların küresel algısı ve kullanımı üzerinde potansiyel bir paradigma değişikliğine işaret edebileceğini belirtirken Bitcoin ve diğer kripto paraların “dolarsızlaşan dünyanın” kaçış noktası olabileceğini ima etti.

ABD tarafından ihraç edilen doların küresel gelişmeler ışığında itibar zedelenmesi yaşadığını öne çıkaran Peel, makroekonomik dengelerin hızla değiştiğini vurguladı. Bu noktada kripto paraların kendine önemli bir rol üstlenebileceğini dile getirirken Bitcoin benimsenmesindeki artışı işaret etti.

Özellikle El Salvador tarafından başlatılan Bitcoin’i yasal para birimi yapma akımının gelecekteki süreçte farklı bir noktaya everilebileceğini öngörürken ek olarak stablecoin işlem hacminin de Visa ve Mastercard gibi dev şirketlere kafa tutmaya başladığını hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!