Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley Raporuna Göre Ether Fiyatı, Akıllara 2018’i Getiriyor

Morgan Stanley araştırmasına göre ether’in (ETH) bitcoin’den (BTC) daha zayıf bir performans sergiliyor oluşu, piyasanın 2018’deki durumunu hatırlatıyor.

Morgan Stanley ekibinden Sheena Shah, ether fiyatının Kasım 2021’deki fiyattan bu yana yüzde 75 oranında düşmüş olmasını değerlendirdi.

Analist, raporda, “ETH/BTC kesişiminin düşüşe geçmesi, kripto paralara duyulan ilginin genel çapta azalmaya başladığına işaret ediyor.” ifadesine yer verdi.

Ether fiyatının ötesinde, kripto para piyasasındaki genel düşüş devam ediyor. Morgan Stanley raporuna göre Fed’in faiz artışına gideceği yönündeki beklenti ve yatırımcıların piyasalardan USD likiditesi çekmeye başlaması, bu durumu şiddetlendiriyor.

Raporda, ether’ın yakın vadede sergilediği performansın 2018’dekine benzer bir performans olduğu ancak bu iki dönem arasında kayda değer bir fark olduğu belirtiliyor.

Bireysel yatırımcılar, 2018 yılında piyasada çok daha aktif bir rol oynuyordu. Morgan Stanley raporuna göre günümüzde yapılan satış işlemlerinin büyük bir kısmı, kurumsal yatırımcılar tarafından yapılıyor.

Bitcoin’in fiyatı son zamanda 2021 yılı boyunca hiç görülmemiş seviyelere düştü. Morgan Stanley analistine göre bu durumda gözler, 2017’de kaydedilmiş yaklaşık 19 bin 500 dolar seviyesine çevriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!