Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morningstar Analisti: Bitcoin ve Diğer Dijital Varlıklar Asla Altının Yerini Alamayacak

Morningstar yatırım firmasının analistleri, Bitcoin‘in ve diğer kripto para birimlerinin dünyanın en eski değer saklama araçlarından birisi olan altına karşı bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.

Kripto para alanındaki bir çok kişi kripto para birimlerinin eninde sonunda dünya üzerindeki en çok kullanıma sahip değer saklama aracı olacağını düşünmekte. Bir çok insan Bitcoin ve benzerlerinin altına kıyasla çok daha kullanışlı bir para formu olduğunu iddia etse de, Morningstar analistleri bu görüşe katılmıyor. Bitcoin savunucularının temel dayanak noktaları ise BTC’nin ayrı olarak istediğiniz kadar küçük parçalarla depolanabilmesi, hiçbir hükümetin erişemeyeceği şekilde saklanabilmesi vb. unsurlardan oluşmakta.

Karşı taraf ise ”bu kadar kısa sürede böylesine sert fiyat hareketi yaşayan bir şey, nasıl güvenli bir varlık olarak görülebilir?” karşı argümanına sahip.

Morningstar yatırım firması analistlerinden Kristoffer Inton ve iş arkadaşları, MarketWatch‘ın haberine  göre  çeşitli varlık sınıflarının değerini hesaplamak için özel bir araç tasarlamışlar.

Analistlerin oluşturduğu bu aracın kriterlerine göre, altın Bitcoin’e karşı açık ara önde:

”Tehdidi hesaplamak için herhangi bir varlık sınıfının likiditesine, kullanım amacına, arz miktarının azlığına, gelecekteki talep kesinliğine ve devamlılığına odaklanarak bunların finansal kapasitesini değerlendirecek bir çerçeve oluşturduk. Bu çerçeve gereğince, kripto para birimlerinin güvenli varlık sınıfları olarak altına bir tehdit olmadığını ve olmayacağını gördük.”

Analistler bunun yanı sıra eğer yanılırlarsa ve kripto para birimleri değer saklama aracı olarak altını geçerse, altın fiyatlarının %40 gibi devasa bir oranda zarar göreceğini de aktardılar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment