Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Borsası EOS Oylama Manipülasyonu İddialarını Reddetti

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve Huobi tarafından EOS blok üreticilerinin davranışlarını listelediği düşünülen ‘tablo’, hala piyasayı etkilemeye devam ediyor.

Huobi kripto para borsası, mevcut tabloya ve tabloda şimdiki blok üreticilerinin oylama davranışlarını gösteren bilgilere rağmen, EOS oylamaları ile ilgili kendisine yönelik yapılan iddiaları yalanladı. EOS blok üreticileri yaptıkları oylama ile ağın kaderini belirleyen kurumlar ve kişiler arasında yer alıyor.

Elde edilen tabloya göre en ciddi iddia ise, Huobi’nin oy toplamak için ödeme yaptığı ve yerini sağlama aldığı oldu. Huobi’ye yapılan diğer tartışmalı iddiaların arasında borsada mevcut tokenlerini oy için kullandığı ve blok üreticilerinden bu şekilde günlük ‘oy payı’ aldığı gibi sıkıntılı durumlar da mevcut. Temel olarak mevcut tokenin kadar oy kullanabildiğin EOS sisteminde, borsaların depozito olarak sahip oldukları miktarları kullanmanın önünde yasal olarak bir engel olmasa da, hareket etik olarak doğru bulunmuyor.

Çoğu Çin içerisinde yer alan blok üreticilerine sahip olan EOS, aslında bu yönüyle sadece yarı merkeziyetsiz bir yapı kullanmakta ve delegeler aralarında anlaşarak veya böyle yollara başvurarak sistemi daha merkezi bir duruma getirebiliyorlar. Huobi ise konu ile ilgili iddiaları yalanlayarak, borsadaki tokenleri oylama için kullanmadığını ve diğer delegelere de ‘ödeme’ yapmadığını vurguladı. Söz konusu haberlerin sızması EOS fiyatlarında ise ciddi bir düşüş veya kırılma yaratmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment