Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Araştırmaya Göre Kurumsal Yatırımcılar Sonunda Kripto Dünyasına Geçiş Yaptı!

1 Ekim tarihinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, 100.000 doların üzerindeki kripto para işlemlerinde egemenlik yüksek net değerli bireylerden, kurumsal yatırımcılara geçti.

Bloomberg, hedge fonları gibi geleneksel yatırımcıların ve alıcıların, 220 milyar dolarlık kripto para endüstrisine daha fazla geçiş yapmaya başladığını ifade etti. Bloomberg bunun yanı sıra piyasadaki en büyük satıcılar olan madencilerin, ellerindeki koinleri piyasa rallisi esnasında satmak yerine, önceden planlanan düzenli etkinliklerde satışa çıkardığını ve bunun piyasanın düzeldiğine dair güçlü bir işaret olduğunun da sembolü olduğunu vurguladı.

Şikago merkezli bir firma olan DRW Holdings LLC’nin kripto para alım satım biriminde müdür olan Bobby Cho, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda ”kriptonun vahşi günlerinin tehlikesi geçmekte” ifadesini kullandı ve şu an bu alanda ”geniş çaplı bir profesyonelleşme” olduğunun da altını çizdi.

”Kriptonun kurumsal yatırımcılar tarafından en büyük eleştirilen noktalarından birisi, volatilitesi idi. Geçtiğimiz dört ile altı ay arasında, piyasa çok sıkı bir bölge arasında gezinmekteydi ve bu da geleneksel kurumsal yatırımcıların bu alana giriş yapması için gereken rahatlığı oluşturdu.”

Haberin başka bir iddiası ise madenciler ve hedge fonlarının arasında yapılan küçük anlaşmaları içermekte. Bloomberg’e göre bazı büyük madenciler ve hedge fonları hiç borsalar ile uğraşmadan direkt olarak OTC sistemi ile alım ve satım yapmakta. TABB Group araştırmasına göre OTC piyasası günlük olarak 15 milyar dolarlık işlem yapmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment