Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morris Coin: Kripto Para Dolandırıcılığı Skandalı

Yatırımcılara Morris Coin ile ilgili vaatlerde bulunan 36 yaşındaki Hintli adam, kripto para dolandırıcılığı suçlaması ile yerel polis tarafından tutuklandı. Tutuklanan adam kendini “yasa dışı bir şey yok” diyerek savundu.

Hindistan‘da Malappuram bölge polisi, Long Reach Technologies Genel Müdürü Nishad’ı kripto para dolandırıcılığı sebebi ile tutukladı. Bengaluru merkezli bir şirket olan Long Reach Technologies’in dolandırıcılık olayıyla doğrudan ilgili olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Yerel kaynaklara göre; polis ekipleri tutuklama emri ile Nishad’ın evine yapılan baskında, önemli belgeler ele geçirdi. Emniyet tarafından ele geçiren belgeler doğrultusunda Nishad’ın Hindistan’ın dört bir yanından binlerce insanı, yüz binlerce dolar dolandırdığı ileri sürüldü.

morris-coin-kripto-para

Nishad, Yatırımcıları Morris Coin ile Kandırmış

Genel Müdür Nishad, Morris Coin kripto para dolandırıcılığı ile suçlanıyor. Polisin iddialarına göre Nishad yatırımcılara; minimum 15 bin rupi (yaklaşık bin 500 TL) yatırılması halinde, 300 gün boyunca her gün 270 rupi (yaklaşık 30 TL) kazanç vadetti. Plana göre, yatırımcıların 300 gün sonunda ise Morris Coin ile işlem yapmasına izin verilecekti. Bunun yanı sıra yatırımcılara, saadet zincirine ekledikleri her yeni kişi için ek ödüller de sunuldu.

Polis suçlamasında, Morris Coin’in herhangi bir borsada listelenmediğini ve bunun da Morris Coin ile bir işlem yapılmasını imkansız kıldığını öne sürdü. Aynı zamanda, şirketin kayıtlı bir ofisi olmadığı da iddia edildi. Morris Coin ICO resmi internet sitesinde bile, ekip üyeleri ya da proje geliştiricileri ile ilgili bir detay bulunamadı.

Nishad, Morris Coin’in yasa dışı herhangi bir yapılanma içinde olmadığını öne sürse de polis, daha net sonuçlara ulaşmak için Morris Coin’e yatırım yapan kişileri belirlemeye çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment