Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suriye’ye Türkiye Üzerinden Bitcoin Gönderip Yakalandılar

Fransız polisi Suriye merkezli örgütlere destek amacıyla Bitcoin gönderen 29 kişiyi tutukladı. Suriye’deki Heyet Tahrir El Şam örgütü ile bağlantılı olduğu düşünülen tutukluların Türkiye üzerinden işlem yaptığı açıklandı.

Fransa’daki vatandaşlar ülke genelindeki 30 bin farklı satış noktasından kripto para kuponu satın alabiliyorlar. Değeri 250 euroya kadar varan bu kripto para kuponları vatandaşların kripto para işlem yapmasını kolaylaştırıyor. Ancak Fransız polisi bu kuponların yasa dışı amaçlarla kullanıldığını fark etti.

Türkiye Üzerinden Gönderdiler

Bu kuponlarla yapılan işlemleri düzenli olarak gözetleyen Fransız polisi bu kuponlardan bazılarının Suriye’ye para göndermek için kullanıldığını tespit etti. Terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre Fransa’dan kripto para kuponu alan tutuklular bu kuponlarda yer alan kare kodunu Suriye’de yaşayan iki Fransız vatandaşına gönderdiler. Şu anda Suriye’nin kuzeyinde olduğu düşünülen bu iki kişi hakkında 2016 yılında tutuklama karar çıktı. Kuponları alan yirmili yaşlarındaki bu iki şahıs bunları Türkiye’de Bitcoin’e dönüştürdü.

Kupon şirketi Digycode’un kurucu ortağı Christopher Villegas Capital’a konuşup şirket olarak bu süreç içerisinde ne gibi bir rol oynadıklarını anlattı. Şüpheli işlemleri ilk kez temmuz ayında tespit ettiklerini söyleyen Villegas bu hesaplara bloke koyduklarını açıkladı. Villegas’ın açıklamasına göre şirket Fransa Suriye Türkiye üçgeninde yapılan Bitcoin işlemlerini tespit ettikten sonra bu ülkelerdeki işlemlere de bloke koydu.

Kimliklerini Gizlemeyi Başardılar

Fransa’da ülke geneline yayılmış 30 bin farklı tobacco shoptan ve büfeden kripto para kuponu alınabiliyor. Yatırımcılar bu kuponları daha sonra kupon şirketinin sitesini ziyaret ederek Bitcoin’e dönüştürebiliyorlar. Fakat kullanıcıların bu süreç içerisinde bir kimlik doğrulama sürecinden geçmeleri gerekiyor.

Örgüt liderleri haklarında 2016 yılında çıkarılmış tutuklama kararına rağmen bu süreci başarıyla atlatmayı başardılar. Kimliği tespit edilemeyen bu iki ismin değeri 150 euroya kadar varan bu kuponları sorunsuz bir şekilde Bitcoin’e dönüştürdüğünü düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment