Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mozilla, Gelen Tepkiler Üzerine Kripto Paralar ile Bağış Almayı Duraklattı

Firefox tarayıcısının geliştirici kar amacı gütmeyen kuruluş Mozilla, kripto paralar ile bağış kabul ettiğini hatırlatmasının ardından gelen tepkiler nedeniyle bu girişimi duraklattığını duyurdu.

2014 yılından beri kripto bağışlarını kabul eden Mozilla, 31 Aralık tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı gönderi ile Bitpay aracılığı ile kripto bağışlarını kabul ettiğini hatırlatmıştı.

Gönderinin ardından 3 gün sonra Mozilla’nın eski kurucu ortağı Jamie Zawinski, paylaşımın altına kripto para birimlerinin doğaya zarar verdiğini vurgulayan küfürlü bir yorumda bulundu. Zawinski;

Merhaba, eminim ki hesabı yöneten kişinin benim kim olduğum hakkında hiçbir fikri yok, ben Mozilla’yı kuran kişiyim ve size s……. gidin demek için buradayım. Gezegenin yanmasına neden olan bu dolandırıcılar ile birlikte bu projeye ortak olan herkes kendinden ölesiye utanmalıdır.

dedi.

Ayrıca FireFox tarayıcısının temelini oluşturuan Gecko arama motorunu oluşturan Peter Linss;

Hey Mozilla ,beni de tanımadığını tahmin ediyorum ama tarayıcınızın üzerine kurulu olduğu Gecko motorunun yapımcısıyım ve Zawinski’ye yüzde yüz katılıyorum. Ne s…k bir gerçek. Bundan daha iyi olman gerekiyordu.

yorumunda bulundu.

Mozilla konu ile ilgili 6 Ocak tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Mozilla, geçen hafta kripto para birimleri ile bağış kabul ettiklerini hatırlatan bir paylaşımda bulunduklarını ve bunun kripto para birimlerinin çevreye etkisi üzerinde bir tartışmaya yol açtığını belirtti. Kripto bağışlarındaki mevcut politikanın iklim hedeflerine uyup uymadığını gözden geçirmeye karar verdiğini söyleyen Mozilla, inceleme süreci boyunca kripto para birimleri ile bağış kabul etmeyi duraklattıklarını duyurdu.

Mozilla ayrıca sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesi için paylaşımlar ile güncelleme yapacaklarını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!