Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toplam Kripto Para Piyasasının Değeri 2 Trilyon Doların Altına Düştü

Kripto para piyasası toplam değeri uzun zaman ardından tekrar 2 trilyon doların altına düştü.

Bitcoin, ünlü analist Lark Davis’in bahsettiği 42.500 dolarlık desteğinin altına düştükten sonra %3 daha geri çekilme yaşadı. Dolayısıyla, bitcoin’in bir sonraki desteği olan 40.000 dolar civarına düşmesi bekleniyor.

Uzmanlar 40.000 desteği kırılırsa daha büyük düşüşler geleceğini tahmin ediyor. Bitcoin’in bu düşüşü bütün altcoin’leri etkilediği için genel olarak tüm piyasa geri çekilme yaşıyor.

Bitcoin korku ve açgözlülük seviyesi Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Bu durum, piyasanın belirsiz olduğunu ve yatırımcıların korku içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu tarz düşüşler genelde “balina”ların alım fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Kripto para piyasasındaki birçok analist, bu düşüşlerin geçtiğimiz mayıs-eylül ayları arasında yaşanan düşüşlere benzediğini söylüyor. Bu nedenle bu seviyelerden bitcoin fiyatının yükseleceğini düşünüyor.

Resim

Peter Schiff gibi bazı eleştirmenler ise bitcoin fiyatının 15.000 dolar seviyelerine kadar düşmesini bekliyor. Gerekçe olarak ise Kazakistan’da bitcoin madenciliği yapan kısmın, bitcoin’lerini satacağı iddia ediliyor.

 

 

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!