Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Popüler Video Platformu, Alibaba ve Tencent’in Ardından NFT Koleksiyonu Çıkarıyor

Çin’in Youtube’u olarak bilinen günlük 60 milyon aktif kullanıcıya sahip video paylaşım platformu Bilibili, Alibaba Group Holding ve Tencent Holding’in ardından “Dovthe” isimli kendi dijital koleksiyonunu (NFT) piyasaya süreceğini duyurdu.

Çin’de regülatörlerin incelemesinden kaçınmak için “dijital koleksiyon ürünleri” adı altında markalaşan NFT‘ler kripto para birimleri ile işlem görmüyorlar.

Çin’de Twitter ve Facebook karması olan platform Weibo üzerinden bu hafta yapılan duyuruda Bilibili, her biri eşsiz tasarıma ve şirketin kendi UPowerchain blockchain’inde saklanacak koda sahip olan 2.233 güvercin avatarından birini kazanmak isteyen kişilerin 7 Ocak tarihine kadar çekilişe kayıt olabileceğini söyledi.

Çekilişe katılmak isteyen kişilerin 14 yaş üstünde olması ve platformda en yüksek seviye olan 6. seviye kullanıcı olmaları gerektiğini belirten Bilibili ayrıca kişilerin 2021 yılı boyunca sitede günlük olarak aktif olmuş olmaları gerektiğini açıkladı.

Kazanan kişiler, güvercin avatarlarına dayalı fiziksel ürünler oluşturabilecek ve satabilecek ayrıca ticari amacı olmayan dijital eserler oluşturabilecekler. Kısa bir süre içinde dijital koleksiyon öğe sahiplerinin diğer kişilere ücretsiz olarak NFT aktarmasına imkan sağlayacak bir özelliği kullanıma sunacağını söyleyen şirket;

Dijital sanat avatarları üzerinde herhangi bir teşvikte bulunmuyoruz.

açıklamasında bulundu.

Şirket koleksiyonun neden güvercin avatarından oluştuğuna değinmedi. Ancak platformda bir içerik üreticisinin yeni video yayınlamada geciktiğinde “güvercini serbest bırak” terimi kullanıcılar arasında yorumlarda sıkça kullanılıyor. Terim ayrıca Çin’de günlük hayatta “güncelliğini korumak” ve “randevuya gelmeyerek birini boşuna bekletmek” anlamında kullanılan bir Çin deyimidir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!