Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BIS, Avrupa Bölgesi İnovasyon Merkezi Başkanlığı İçin CBDC Uzmanı Atadı

Merkez bankalarını bir çatı altında bünyesinde toplayan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), İnovasyon Merkezinin Avrupa bölgesi merkezi olacak Eurosystem Centre’ın başına dijital merkez bankası parası (CBDC) hakkında uzman olan Raphael Auer’i getirdi.

Basel merkezli kuruluş BIS, 6 Ocak tarihinde resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile halihazırda BIS’in Para ve Ekonomi Departmanının İnovasyon ve Dijital Ekonomi biriminde baş ekonomist olan Raphael Auer’i, 2022 yılının ilk yarısında açılması planlanan BIS İnovasyon Merkezi’nin (BISIH) Avrupa bölgesindeki merkezi olacak  Eurosystem Centre’ın başına atadı.

BIS İnovasyon Merkezi (BISIH) Başkanı Benoît Cœuré konu ile ilgili;

Raphael’in İnovasyon Merkezi takımına katılmasından çok memnunum. Bir politika ve araştırma ekonomisti olarak kapsamlı deneyimi sayesinde edindiği dijital para birimleri ve finansal teknoloji konusundaki bilgisi, İnovasyon Merkezi tarafından yürütülen pratik deneylerin temellerini güçlendirecek. Eurosystem Centre’ın çalışması, İnavasyon Merkezi’nin büyüyen proje portföyünün önemli bir parçası olacak ve ve bizi Avrupa bölgesinin canlı inovasyon ekosistemine bağlayacak.

açıklamalarında bulundu.

CBCD, stablecoin ve kripto paralar hakkında bir çok makalesi bulunan Auer, yeni görevine şubat ayında başlayacak.

BIS İnovasyon Merkezi Eurosystem Center’ın hem Frankfurt hem de Paris’te merkezleri bulunacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!