Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox Kabusu Döndü Mü: 5 Milyarlık Bitcoin ve Altcoin İçin Tarih Verildi!

İflas eden Bitcoin (BTC) borsası Mt.Gox’un mütevelli heyeti, alacaklılara 2023 yılı içerisinde geri ödemelerin başlayabileceğine dair bir e-posta gönderdi.

Yaklaşık 10 yıl önce saldırıya uğrayan ve 850 bin BTC çaldıran Mt.Gox’un iflas mütevelli heyeti, geri ödeme bekleyen alacaklıları umutlandıran bir hamleye imza attı. Çinli muhabir Coin Wu tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre heyet, bazı alacaklılara bir e-posta göndererek ödemeleri 2023 yılı bitmeden başlatmak için çalıştıklarını ve süreni 2024 yılına kadar devam edeceğini belirtti.

Mütevelli heyeti tarafından alacaklılarla paylaşılan notta sürecin kademeli olarak gerçekleştirileceği ve belirtilen süre zarfında yaklaşık 5 milyar 254 milyon dolar değerinde 142.000 Bitcoin (BTC), yaklaşık 31 milyon dolar değerinde 143.000 Bitcoin Cash (BCH), ve 463 milyon dolar değerinde Yen dağıtılacağına yer verildi. Söz konusu e-posta’da ödemelerin “nakit” olarak yapılacağına dair dikkat çeken bir detay da yer aldı.

Yetkililer geri ödeme yapacakları her bir müşteriye ödemenin tarihine ilişkin önceden haber vermenin mümkün olmayacağını vurguladı:

Her bir alacaklıya geri ödemelerinin spesifik zamanlamasına ilişkin önceden bildirimde bulunmak mümkün olmayacaktır.

Mt.Gox 850 bin BTC çaldırmış fakat devam eden süreçte bu varlıkların %20’sini kurtarmayı başarmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda defalarca geri ödeme planlarıyla gündeme gelen Mt.Gox cephesi yaşanan teknik ve hukuki aksaklıklar sebebiyle bu ödemeleri sürekli ertelemişti. Mt.Gox’un geri ödeme planları, kripto para piyasasında satış baskısı oluşturabileceği nedeniyle yatırımcılar tarafından negatif bir haber olarak algılanmaya devam ediyor.

Heyet geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada, geri ödemelerin son tarihini 31 Ekim 2023’den 31 Ekim 2024’e ertelendiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!