Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox Kayyumu BitPoint’te 318 Milyon Dolarlık Kripto Para Sattı

Eski kripto para borsalarından Mt. Gox‘un yenilenme sürecini yürütmekle sorumlu olan kayyumun, BitPoint adlı platform aracılığıyla yüklü miktarlarda Bitcoin ve Bitcoin Cash sattığı düşünülüyor.

Cointelegraph tarafından yapılan bir habere göre kimliği bilinmeyen bir isim, Tokyo’daki Mt. Gox davasına ilişkin bazı raporları medyayla paylaştı.

Bu raporlarda Mt. Gox adına BitPoint üzerinden yapılmış işlemlere ait bazı veriler bulunuyor. Bu veriler gösteriyor ki Mt. Gox’a atanan Nobuaki Kobayashi adlı kayyum, yüklü miktarlarda Bitcoin ve Bitcoin Cash sattı.

GoxDox tarafından konu hakkında yapılan yorum şu şekilde:

“Ya BitPoint’in çok cömertlik yapası tuttu ya da Mt. Gox’a ait Bitcoin ve Bitcoin Cashlerin satılmasına aracılık ettikleri için bu kayyumun hesabına milyarlarca Japon Yeni aktarıyorlar.”

Kobayashi’nin 2017 yılının sonlarından bu yana oldukça şüpheli işlemler yaptığı biliniyor. Öyle ki kripto para sektöründeki bazı isimler, Bitcoin gibi büyük koinlerin fiyatlarında yaşanan düşüşün sebebi olarak bu işlemleri gösteriyorlar.

Bir zamanların en büyük kripto para borsası olan Mt. Gox, iflas ettikten sonra eski kullanıcılarına para iadesi yapmaya başladı ancak bu süreç hala tam anlamıyla sona ermiş değil. Ayrıca bu sürecin pek hızlı veya sorunsuz ilerlediğini söylemek mümkün değil.

Tokyo’daki duruşmaya ait raporlara bakılacak olursa Kobayashi’nin yaklaşık 318.5 milyon dolar değerinde kripto para sattığı düşünülüyor. Eski Mt. Gox kullanıcıları bu meblağın en kısa süre içerisinde açıklanmasını talep ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment