Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox’dan Ürküten Bitcoin İşlemi: Yeni Adres, Yeni Satış Baskısı Doğurabilir!

İflas etmiş kripto para borsası Mt. Gox, kripto para borsasına yaptığı transferle dikkat çekti.

On-chain analiz platformu Arkham tarafından aktarılan verilere göre Mt.Gox, 22 Temmuz günü gerçekleştirdiği Bitcoin işlemiyle öne çıktı. Mt.Gox adresleri bugün yaklaşık 1.400 dolar değerinde 0,021 BTC’yi yeni bir cüzdana aktardı.

Yapılan bu düşük miktarlı transfer merak konusu olurken Arkham gönderim yapılan yeni cüzdanın kripto para borsası Bitstamp’e ait olduğunu belirtti. Uzmanlar bu ufak transferin, daha büyük bir aktarım öncesi hazırlık olabileceğini öne sürdü.

Daha önce Mt.Gox’dan Bitcoin alan Kraken gibi Bitstamp’de alacaklılara dağıtımı üstlenecek borsalar arasında yer alıyor. Bitstamp ekibin kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Mt.Gox ödemelerini aldıktan sonra en kısa süre içerisinde yatırımcılara ödemeleri yapılacağını vurgulamıştı.

Daha önceki transferler piyasada ciddi düşüşlere yol açmasa da Bitcoin ve Bİtcoin Cash (BCH) özelinde ufak çaplı geri çekilmeler görülmüştü. Birçok analist Mt.Gox satış baskısının çoktan fiyatlandığını düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 67.390 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!