Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox’un Tasfiyesinde Yeni Adım: Alacak Transferi Kısıtlandı

Tokyo Merkezli Bitcoin borsası Mt. Gox’un tasfiye sürecinden yeni bir aşamaya geçildi. Tasfiye mahkemesi mağdurların alacaklarının, transferini ve satışını yasaklayacağı tarihi yayınladı.

Mt. Gox tasfiye mahkemesinin 31 Ağustos tarihinde yayınladığı belgede tasfiye başlangıcı tarihinin 15 Eylül olarak belirlendiği görüldü. 137.000 Bitcoin’i serbest bırakacak bu tasfiyenin başlangıç aşamasında alacaklıların, alacak haklarını transferi ve satışı kısıtlandı.

Uzmanlar kısıtlamanın muhtemelen nedeninin tasfiye sürecinde KYC protokollerinin uygulanması sırasında çıkabilecek karışıklıkları azaltmak olabileceğini ifade etti. Tasfiye süreci başlamış olsa da MT. Gox alacaklılarını uzun bir mahkeme süreci bekliyor. Zira tüm müşterilerin eski bir Mt. Gox alacaklısı olduğunu kanıtlaması, hesap ve kimlik bilgilerini yetkililere ibraz etmesi gerekecek.

2014’te kapanan Bitcoin borsası Mt. Gox’un 8 yıllık mahkeme sürecinin sonucunda firma cüzdanlarında bulunan 137.000 Bitcoin’in mağdur müşterilere dağıtılmasına karar verildi. Maliyet ortalaması oldukça düşük olan bu Bitcoin’lerin yeni sahipleri tarafından hızlıca elden çıkarılması ihtimali ise Bitcoin yatırımcılarını endişelendiriyor. Zira Mt. Gox yatırımcıları, uzun süredir bu anı bekliyor ve zaman içerisinde aşırı değerlenen Bitcoin sayesinde bugünün düşük fiyatlarında dahi oldukça karlı bir pozisyondalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!