Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müşterilere 125 Milyon Dolar Borcu Olan Borsa Kepenk İndiriyor

Çinli kripto para şirketlerinden FCoin, müşterilerine 125 milyon dolar civarında borcu olmasına rağmen kepenk indiriyor.

Hızlı Büyümüştü

Mayıs 2018’de kurulan FCoin, işlem madenciliği adı verilen bir iş modeliyle yola çıkmıştı. Şirket, işlem gelirlerinden elde ettiği gelirin yüzde 50’sinden fazlasını kendi tokenı aracılığıyla müşterilere dağıtıyordu.

FCoin kurulmadan önce ne bir airdrop, ne de bir ICO düzenledi. Ancak şirket buna rağmen yukarıda bahsettiğimiz iş modeli sayesinde hızla büyümeyi başardı. Müşterilerden aldığı komisyonu yine müşterilere dağıtan FCoin bu model sayesinde adını sektör genelinde duyurmuştu.

Kepenk İndiriyor

FCoin’in kurucusu Zhang Jian geçtiğimiz gün bir blog gönderisi paylaştı ve şirketin kepenk indireceğini söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre ortada herhangi bir hack saldırısı vs. söz konusu değil. Jian’ın açıklamalarına göre şirket bazı açıklanamayacak sorunlar yüzünden kapanıyor.

Jian’ın bu açıklamasına birçok kripto para takipçisi tepki gösterdi. Çünkü şirket müşterilerine hala 7 bin-13 bin adet BTC’lik borcu bulunuyor. Bu da şirketin borcunun 67 milyon dolar-125 milyon dolar arasında olduğu anlamına geliyor.

Jian bu borcu ömrü boyunca unutmayacağını ve müşterilerin borcunu kapatmak için çalışmaya devam edeceğini söylüyor. Hatta kendisinin açıklamalarına göre kuracağı bir sonraki şirketten elde edeceği geliri büyük ölçüde bu borcu kapamak için kullanacak.

Jian söz konusu borcu kapatacağını söylese de kendisi Binance CEO’Su Changpeng Zhao gibi isimler tarafından eleştiriliyor. Zhao geçtiğimiz gün yaşanan bu olayla ilgili şu yorumu yapıyor:

İstisnalar olmakla birlikte birini çok nadir ifşa etmişimdir. Ama 2018’in ortalarında Çin sosyal medyasında bir açıklama yapıp FCoin’in bir saadet zincirini anımsattığını söylemiştim. FCoin’in kurucusu, kurduğu bu şirketin Bitcoin’den daha iyi bir modele sahip olduğunu iddia ediyordu. Olayı o zaman çözmüştüm. Nasıl bir insan niye böyle bir iddiada bulunur? Hem de kendi hakkında. Dolandırıcılar hariç.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment