Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polis Kaçak Madencilik Yapan Aileyi Yakaladı

Tayvanlı yetkililer kaçak elektrik kullanarak kripto para madenciliği yapan üç kişiyi tutukladılar.

Milyonlarca Dolarlık Zarar

Taipei Times tarafından aktarılan bilgilere göre Tayvan’da 57 yaşındaki bir şahıs, iki oğluyla birlikte kripto para madenciliği yapıyordu. Tayvan Ceza İşleri Bürosu, bu üç şahsın kaçak elektrik kullandığını fark edince şahısları tutukladı.

Tayvan’daki bu üç şahıs, ülkenin ulusal elektrik şirketi olan Taipower’ın sayaçlarıyla oynayarak kaçak elektrik kullanıyorlardı. Taipower yetkilileri zamanla bu durumdan şüphelendiler ve bu üç kripto para madencisinin kaçak elektrik kullandığını fark ettiler.

Tayvan polisi kısa süre içerisinde konuyu araştırmaya başladı. Altı ay süren soruşturmaların ardından bu babanın ve iki oğlunun 12 farklı noktada madencilik yaptıkları öğrenildi. Polis operasyon sırasında toplamda bin 90 adet madencilik ekipmanına, 12 bilgisayara ve birkaç akıllı telefona el koydu.

Taipei Times tarafından aktarılan bilgilere göre bu üç madencinin Taipower’dan toplamda 2.83 milyon dolar değerinde kaçak elektrik çektiği öğrenildi. Babanın ve iki oğlunun bu süreç içerisinde toplamda ne kadar kripto para kazdığı ise bilinmiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment