Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nano Geliştiricilerinin Başı, BitGrail Hacklenmesi İle Dertte

Nano kripto para biriminin geliştiricileri ve bununla ilgili tarafların başı, yaşanan büyük bir kripto para borsası hacklenmesi yüzünden ikinci kere dertte. Söz konusu toplu dava bu sefer Francesco Firano’yu, Nano ekibini, BitGrail kripto para borsasını ve olayla ilgili dört diğer partiyi geçtiğimiz Cuma Kaliforniya Federal Mahkemesi bünyesinde hedef aldı. İddialar arasında ise bunların sahtekarlık yaptığı veya olduğu ve Menkul Kıymet yasalarına aykırılık taşıdığı yer almakta.

Davayı açan taraf, sanıkların yatırımcıları kandırdığını ifade etmekte. Bir zamanlar 50 dolara kadar çıkmayı başaran Nano, artık 1 dolar seviyelerinden işlem görmekte.

BitGrail kripto para borsasının hacklenmesi sonucu 260.000 dolarını kaybeden bir yatırımcı olan Fabian isimli davacı, Nano’ya karşı ilk açılan davanın asıl ismiydi. İkinci davada ise Nano’ya 50.000 dolar yatırdığını belirten Alex Brola, her şeyini kaybetmeden önce bu yatırımının BitGrail kripto para borsasında 237.000 dolara kadar çıkmış olduğunu aktardı.

İlk davacı James Fabian’ın avukatı, Nano’nun  BitGrail kripto para borsasında Nano alıp depolama tavsiyesinde bulunduğunda güvenilirliğini kaybedip menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini vurgulamakta. Avukat bunun yanı sıra Nano ve diğer taraflar tarafından paylaşılan sosyal medya reklamlarının da bunda önemli bir rol oynadığını ifade etmekte.
”Bay Fabian büyük sıkıntılar çekti ve biz inanıyoruz ki Nano, bütün çekirdek takımı, BitGrail ve BitGrail kripto para borsasının sahibi bundan sorumlu.”

Özellikle menkul kıymet davaları konusunda hassas olan ABD yargısının bu konuda nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment