Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nansen Analisti Açıkladı: Bir Sonraki Bitcoin Boğası İçin Neye İhtiyaç Var?

Bitcoin’de (BTC) yaşanacak bir sonraki boğanın ABD’ye bağlı olabileceği öne sürüldü.

On-chain analitik platformu Nansen yakın tarihte yayınladığı bir araştırma raporunda, Bitcoin’de gerçekleşecek bir sonraki boğa piyasasının ABD’nin kripto para sektörüne karşı regülatif tutumunun netlik kazanmasına ve çekirdek enflasyonundaki kararlı düşüşe bağlı olabileceğini belirtti.

Nansen mevcut durumda para politikası noktasında durgunluk (resesyon) senaryolarının geri plana itildiğini, enerji ve emtia fiyatlarının  gerilemesiyle birlikte Amerika enflasyonunun küresel olarak yavaşlamasına / düşmesine rağmen çekirdek enflasyonun yıllık %5,3’le para politikalarına direndiğini belirtti.

Bu nedenlere bağlı olarak Asya dışında para politikalarının kısıtlayıcı seyretmeye devam edebileceğini dile getiren Nansen, risk varlıklarının kısıtlayıcı para politikalarından negatif etkilenebileceğine dikkat çekti.

Öte yandan platforma göre şu anda az miktarda gerçekleşen Bitcoin satışları ve kripto paralardaki volatilite düşüşü birçok regülatif ve makro kötü haberin artık fiyatlandığına işaret ediyor.

Ancak Nansen fiyatın yeniden yükselişe geçerek bir boğa trendine girmesi için ABD’deki kripto para regülasyonlarında netliğe ve çekirdek enflasyonda kararlı düşük seyre ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %7,5 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %7,9 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 28.842 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!