Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq Fraktalı Bitcoin Fiyatında 15.000 Dolara İşaret Ediyor

Nasdaq fraktal analisti Coiner-Yadox, Twitter üzerinde Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edeceğini belirten bir paylaşım yaptı. Tweetinde, Bitcoin ve Nasdaq arasındaki fiyat korelasyonuna dikkat çekti.

Bitcoinist’te paylaşılan analizde, önceki dönemlerde de Bitcoin fiyatı için Nasdaq fraktalları ile tahminlerde bulunan analistin 2020 yılında yaptığı analizlerle dikkat çektiği belirtiliyor. Coiner-Yadox, Bitcoin’de görülen yıl içi yükseliş ve düşüşleri Nasdaq fraktallarının 2008 verileriyle kıyaslayarak doğru tahmin etmişti. Bununla birlikte, bazı uzmanların da Bitcoin için olumlu yorumlarda bulunduğu paylaşıldı.

Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 15.000 Doları Görebilir

Potansiyel trend değişimi veya büyük fiyat hareketlerinde ortaya çıkan fraktallar, analistin Nasdaq ve Bitcoin arasında bir ilişki kurmasını kolaylaştıran bir gösterge olarak biliniyor. Coiner-Yadox, Bitcoin’in 2008 ekonomi krizi sırasında Nasdaq’ın görünümüyle uyuştuğunu belirtti. Analiste göre, eğer Bitcoin Nasdaq’ın 2008’den sonra izlediği yolu takip ederse yakında 15.000 dolara kadar çıkabilir.

bitcoin-nasdaq
Analist, daha önce de Nasdaq fraktalları üzerinden tahminlerde bulunmuştu. Mart ayından sonra Bitcoin’in 10.000 doların üzerine çıkacağını, Ağustos ayından sonra ise 9.800 dolara gerileyeceğini tahmin etmişti. Ağustos ayında 12.000 doların üzerinden 9.800 seviyesine sert bir şekilde gerileyen BTC, analistin tahminlerinin doğruluğunu kanıtlamıştı.

BTC’nin Değeri Yükselecek

Birçok analist, son zamanlarda Bitcoin’in yükseleceğine inandığını belirten açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde ise Real Vision CEO’su Raoul Pal, Fed ile ilgili bazı açıklamalar yapmıştı ve Bitcoin ile ilgili de konuşmuştu. Pal, Federal Rezerv’in deflasyonu durdurmak için elinden geleni yapacağını, bunun da altın ve Bitcoin için çok iyi bir işaret olduğunu söylemişti. Raoul Pal, birkaç gün önce küresel makro eğilimleri değerlendirerek Bitcoin’in ilerleyen yıllarda 1.000.000 dolara ulaşacağını ön gördüğü bir açıklama da yapmıştı.

Bitcoin, TradingView verilerine göre şu anda 11344.28 dolar seviyesinde işlem görüyor.

btc-ekim-fiyat

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!