Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raoul Pal Bitcoin İçin 1 Milyon Dolarlık Tahminini Yineledi

Real Vision Group CEO’su Raoul Pal, Bitcoin fiyatının 2025 yılının sonuna kadar 1 milyon dolara çıkabileceğini savundu. Üstelik Bitcoin için oldukça iyimser bu tahminde Pal, yalnız değil. 

Real Vision Group yöneticisi ve uzun soluklu kripto para destekçisi Raoul Pal, Bitcoin’in 2025 yılının sonuna kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğini öne sürüyor. Pal, Bitcoin hareketlerinin başlangıcından bu yana izleyerek algoritmik bir regresyon aracılığı ile BTC fiyatı hakkında tahminlerde bulunduğunu açıklıyor. Pal, dün attığı tweet ile de bu beklentisinin hala aynı olduğunu; tahminlerinin matematiksel olduğu için genel bağlamda aynı kalabileceğini belirtti.

Raoul Pal’a göre BTC hareketleri dönemsel olarak bu algoritmaya uymayabilir ve bazı hesaplanmayan gerilemeler gösterebilir. Fakat Pal, bunların matematiğin bir cilvesi olduğunun ve modelin temel olarak bir mantığa bağlı kaldığının altını çizdi.

Pal: Her Döngüde BTC Fiyatı; Geriler, Dibe Vurur, Dengelenir ve İyileşir

Pal’ın modeline göre, Bitcoin nispeten döngüsel bir büyüme senaryosu gösteriyor. Pal’a göre Bitcoin her dört yılda bir, belki de halvingten etkilenerek, aynı döngüyü izleme eğilimindedir. Bu döngüsel iyileşme algoritmasına göre BTC fiyatının izlediği adımlar:

  • Geriler
  • Dibe vurur
  • Dengede kalır
  • İyileşir

Bu sisteme göre her döngüde; gerileme ve dibe vurma noktaları yükseldikçe ve yükseliş trendleri öncekileri geride bıraktıkça, Bitcoin için uzun vadeli yatırımcılar için daha kârlı bir ortam oluşur.

Raoul-pal-bitcoin
Raoul Pal tarafından Twitter’da paylaşılan, algoritmik büyüme modelini gösteren grafik. Kaynak

Birçok İsim Modeli Destekliyor

Raoul Pal, 1 milyonluk Bitcoin tahminini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığında birçok piyasa yorumcusu, trader ve analist bu beklentiyi destekledi. Algoritmik büyüme modeline dayalı olarak, 4 yıllık döngüler baz alındığında Bitcoin fiyatının 1 milyona yükselebileceği çoğu kişi tarafından bekleniyor.

Bunun yanı sıra Bitcoin fiyatı için oldukça yüksek tahminlerde bulunan bir başka model de, stok akış modelidir. PlanB tarafından Bitcoin’e uyarlanan stock-to-flow (S2F) olarak bilinen stok akış modeli, Bitcoin için önümüzdeki yıllarda cömert tahminlerde bulunuyor. Çoğu uzman bu modelin doğru sonuçlar vermeyeceğini, BTC piyasasının henüz olgunlaşmamış yeni bir alan olduğunun altını çizseler de modelin savunucusu PlanB, S2F modelinin şu ana kadar doğru sonuç verdiğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!