Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Geliyor: Zinken Testi de Başarıyla Tamamlandı

Beklenen Ethereum 2.0 güncelleme süreci, Zinken testinin başarılı olmasıyla birlikte hızlandı. 12 Ekim 2020 tarihinde sorunsuz çalıştığı duyurulan Zinken testi, Ethereum 2.0’a geçişte büyük bir adımı temsil ediyor.

Mükemmel performans gösterdiği aktarılan Zinken testi, kullanıcı sorunlarını çözme odaklı bir testtir. Testin geliştirici ve katılımcıları, Zinken’de herhangi bir problem çıkmadığını ve işleyişin sorunsuz ilerlediğini belirtti.

Zinken Testi Nedir?

Ethereum 2.0 Genesis için daha önce yapılan Spadina testine benzer şekilde uygulanan Zinken, sorunları çözme odaklı bir test ağıdır. Bu ağ, aynı zamanda doğrulayıcıların ana ağa bağlantı sağlarken kolay geçiş yapmalarını da sağlar. Spadina’ya benzer şekilde Zinken testinin de genesis sürecini uygulamak olduğu Danny Ryan tarafından Ethereum blogda kaleme alındı. Bununla birlikte, Zinken geliştiricilerinden Terence Tsao da Twitter üzerinde testin performansını değerlendirdi. Tsao’ya göre test, neredeyse mükemmel bir performans sergiledi.

Beaconcha.in verilerine göre Zinken test ağında 4,269 aktif doğrulayıcı ve 136.000’den fazla ETH (GöETH) bulunuyor. Medalla test ağı da şu anda aktif olarak çalışıyor ve birçok doğrulayıcı ağda işlem yapıyor. Ağın son aşamaya gelmesi için ise 16.000’den fazla doğrulayıcıya ve 500.000 ETH’ye sahip olması gerekiyor. Bahsi geçen rakamlar, test amacıyla Spadina ve Zinken için biraz daha düşük tutuldu.

ETH İçin Bullish Yorumu

ConsenSys blockchain şirketinden Jimmy Ragosa, Zinken testinin başarısına vurgu yaparak ETH fiyatı için bullish bir görünüm tahmin ettiğini Twitter’da şu şekilde aktardı:

“Başarılı geçen Zinken testinin ışığında birkaç hafta içerisinde ETH’nin aşama 0’a geçerek ayıların bariz sinyallerini görmezden gelmelerini böyle hayal ediyorum.”

ETH2 Aşama 0 için son test ağının Zinken olduğunun altını çizen Ragosa, testin başarılı olduğunu ve şu anda ana ağ için sözleşme ve başlangıç tarihi beklendiği açıklamasında bulundu.

Zinken’de görülen başarının ETH fiyatını 365 dolardan 390 doların üzerine çıkardığı da konuşuluyor. ETH son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaşarak 400 doların hemen altında işlem görmeye devam ediyor. Şu anda ETH fiyatı 385 dolar seviyesinde. Bu direnç seviyesini geçmek için ETH’nin 440 dolara sıçraması gerektiği de son olarak analistler tarafından ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!