Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’dan Bir Hamle Daha: Microsoft ile Ortaklık İmzalandı

Amerika merkezli bilişim devi Microsoft’un, Blockchain platformu olan Azure ile Nasdaq’ın NFF’sini entegre edeceği belirtildi. Yapılan basın açıklamasına göre, trading alt yapısında Nasdaq’ın kullandığı NFF teknolojisi ile, Azure’nin bundan sonra güçlerini birleştirecekleri ifade edildi.

Bu iş birliği ile birlikte, çeşitli ledgerlarda fonksiyon gösterebilecek bir sistemin temelleri atılacak. Bu yeni ürün sayesinde, borsadaki alıcı ve satıcının daha kolay ve de daha efektif bir şekilde bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda, hem ödeme süreçleri hem de bu sürecin yönetimi, bu teknoloji sayesinde çok daha başarılı bir şekilde halledilebilecek.

Nasdaq yöneticisi Tom Fay, yaptığı açıklamada Microsoft gibi dev bir şirketle anlaşma yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederken, Blockchain teknolojisini hali hazırdaki sistemlere eklemek için sabırsızlandıklarını belirtti. Fay, açıklamasında şu konulara değindi:

”NFF entegrasyonu ile birlikte, Blockchain hizmeti almaya başlayacağız. Yani, artık çok daha iyi ölçeklenebilir, son derece güçlü ve hızlı bir sisteme sahip olacağız. Bu sayede, Blockchain teknolojisinin kullanım alanları konusunda yapacağımız çalışmalarda da bir adım ileri atmış oluyoruz.”

Bilindiği üzere, son dönemde Blockchain ile ilgili ciddi bir çalışma yürüten Nasdaq, geçtiğimiz günlerde de, bilgi aktarımını daha güvenli kılacak Blockchain odaklı bir sistemin patentini almıştı. Şirketin, bu hamlesinin ardından Blockchain odaklı yapacağı araştırmalara hız vermesi ve bu alanda ciddi bir ilerleme kat etmesi bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment