Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq’tan Kripto Para Hamlesi: Saklama Hizmeti Sunmayı Planlıyor

ABD merkezli menkul kıymet borsası Nasdaq müşterilerine dijital varlık saklama hizmeti vermeyi planlıyor.

Bloomberg’ün 20 Eylül tarihinde yayınladığı habere göre, Nasdaq kurumsal düzeyde kripto para saklama hizmeti vermeyi düşünüyor. Şirketin Genel Başkan Yardımcısı ve Kuzey Amerika Pazarları Başkanı Tal Cohen’e göre, dijital varlıklar üzerine çalışacak yeni bir grup başlangıçta sadece kurumsal yatırımcılara Bitcoin ve Ethereum saklama hizmeti verecek daha sonrasında hizmetlerin kapsamı genişletilebilecek.

2018 yılında beri kripto para borsalarına teknoloji ve danışmanlık hizmeti verdiği için piyasalara aşina olan Nasdaq, proje kapsamında tanınan kripto para borsalarından biri olan Gemini’den Ira Auerbach’ı Nasdaq Digital Assets biriminin başına geçmesi için işe aldı. Projenin hayata geçmesi için regülatörden onay almayı bekleyen Nasdaq’ın kripto para piyasalarına dair çalışmalarını yoğunlaştıracağı söyleniyor.

Yönetmeliklerle ile ilgili nasıl bir pozisyon alınacağına dair sorulara cevap veren Cohen:

Regülatörlerle nasıl çalışacağımızı iyi biliyoruz ve kurallar dahilinde yenilikler yapmaya devam ediyoruz. Genel olarak mevzuatları olduğu gibi kabul ederiz. Kurumlar da bu çerçevede çalışmamızı istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!