Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra CEO’su Hakkındaki Tutuklama Kararı ve Kırmızı Bülten Talebi Kripto Piyasasını Etkiler Mi?: Uzmanlar Yanıtladı

Kaçak konumuna düşen Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon’un negatif etkileri kripto para piyasasını daha fazla dibe çekme devam etme potansiyeli taşıyor mu? Detaylar haberin devamında yer alıyor.

Güney Kore tarafından aranan Terra CEO’su Do Kwon’un Singapur‘da yaşadığı düşünülüyordu. Buna istinaden Güney Kore, Singapur’dan Kwon ve 5 arkadaşının pasaportunun iptal edilmesi talebinde bulundu. Fakat son gelişmelere göre Kwon ve arkadaşları Singapur’dan “kaçtılar” ve şuan Güney Kore tarafından şahısların Interpol’ün kırmızı bültenine dahil edilmesi talep ediliyor.

Yaşanan olayların arından geçtiğimiz günlerde 2 analist söz konusu kırmızı bülten talebinin ve Kwon’un kaçak durumunun kripto para piyasalarını nasıl etkileyeceğine dair CoinDesk‘e konuştu. Analistlerin genel kanısı bu olayların kripto para piyasalarını çok fazla etkilemeyeceği yönünde olsa da konu hala tartışmalara açık şekilde masada duruyor.

Analistlerin yaptığı açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

Terra olayı, özellikle sektöre yapılan yatırımlar özelinde bakarsak, daha geniş kripto pazarları için sistemik riskler sunmuyor. Ancak düzenleyiciler ve politika yapıcıları, Terra olayını sektördeki kayıpların ölçeğini ve gelecekteki olası en kötü durum senaryolarının “büyük bir uyarı işareti” olarak görüyorlar. Ve bu da beraberinde sıkı önlemler getiriyor.

Terra ve Luna Classic (LUNC) ağustos sonu ve eylül başında istikrarlı bir yükseliş performansı sergilemiş ve yatırımcılara umut vermişti. Fakat yaşanan son gelişmeler ve Do Kwon’un kaçak konuma düşmesinden sonra fiyatlarda ani bir geri çekilme yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!