Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nayib Bukele El Salvador’un 400 Milyonluk Bitcoin Transferini ve Detayları Açıkladı!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin (BTC) rezervlerinin çoğunu soğuk cüzdana çektiklerini duyurdu.

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, “senin anahtarın değilse senin coin’in de değil” felsefesinden yola çıkarak Bitcoin rezervlerinin çoğunu soğuk cüzdana çekti.

Başkan Nayib Bukele tarafından 15 Mart günü yapılan açıklamada, Bitcoinlerin bulunduğu soğuk cüzdanın fiziksel bir kasada saklandığı belirtildi. Soğuk cüzdan adresinin halka açık bir şekilde paylaşılmasıyla birlikte birçok anonim hesaptan bu cüzdana bağışlar görüldü:

Bitcoinlerimizin büyük bir kısmını soğuk cüzdana aktarmaya ve bu soğuk cüzdanı ulusal bölgemizdeki fiziksel bir kasada saklamaya karar verdik. İlk Bitcoin kumbaramız diyebilirsiniz. Fazla bir şey değil ama dürüst bir çalışma.

El Salvador’un soğuk cüzdanında güncel olarak 407 milyon dolar değerinde toplam 5.689 Bitcoin bulunuyor. Güncel verilere göre ülkenin Bitcoin varlıklarının son raporlanandan %40 daha fazla olduğu görülüyor.

El Salvador direkt olarak Bitcoin yatırımlarının dışında, Bitcoin ile vize ve vatandaşlık veren bir program başlatarak bu alandaki faaliyetlerini genişletmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!