Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boston Celtics Kurucu Ortağı: Bitcoin’i Geçerli Bir Para Birimi Olarak Görmekte Zorlanıyorum

NBA Boston Celtics kurucu ortağı ve Bain Capital eş başkanı Steve Pagliuca, Bitcoin’i geçerli bir para birimi olarak görmekte zorlandığını söyledi. Pagliuca’ya göre, Bitcoin’in para birimi olarak kabul edilmesi için önünde uzun bir yol bulunuyor.

Boston Celtics kurucu ortağı Steve Pagliuca, Bloomberg’in konuğu oldu. Sunucu Emily Chang, Pagliuca’ya diğer NBA takımlarının Bitcoin gibi kripto paraları kabul etmeleri konusunda neler düşündüğünü sordu. 

Pagliuca, kişisel olarak böyle bir şeyi hiç düşünmediğini çünkü Bitcoin’i para birimi olarak göremediğini söyledi. Ona göre, Bitcoin’in önünde uzun bir yol olmakla birlikte bu yolun riskli olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin’i eleştirenler altını da eleştirmeli 

Steve Pagliuca, altının neredeyse Bitcoin’den daha az verimli olduğunu söylüyor. Pagliuca, altına değer atfedenlerin insanlar olduğunu ancak altının asıl değerinin fiyatına yakın olmadığını belirtti.

“Bu nedenle insanlar Bitcoin’i eleştirirken altını da eleştirmeliler. Çünkü altının değeri sadece zihinde var olan bir şey.” diyen Pagliuca, Bitcoin’in daha verimli bir değer deposu olduğunu söylüyor.

Bazı endişeleri var

Pagliuca, Bitcoin’in para birimi olarak zamanla daha fazla yerde kabul edilmesiyle regülatör ve politika yapıcıların BTC’yi finansal sistemi tehdit eden bir unsur olarak görmelerinden endişe duyuyor. Ona göre, eğer regülatör ve politika yapıcılar Bitcoin’i kabul etmezse, insanların elindeki Bitcoin’lerin elektronik duvar kağıdından bir farkı kalmaz. Pagliuca, bu olasılığı bir risk olarak nitelendiriyor.

Son olarak Pagliuca, NBA Top Shot NFT’lerine değinerek genel anlamda NFT’ler için olumlu bir tutum içinde olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!