Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Duyurdu, Yaklaşık 4 Milyar Dolar Likidite Oldu

Elon Musk, bugün sabaha karşı Tesla’daki Bitcoin işlemlerinin askıya alındığını açıkladı. Bitcoin fiyatı bunun ardından %10’dan fazla düşerken, yüz binlerce trader tasfiye oldu.

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin madencilerinin işlemleri onaylamak için kullandıkları fosil yakıtlardan ötürü “endişe duyduklarını” açıkladı.

Musk, kripto paraların gelecek vadettiğini belirtmekle birlikte bu sırada “çevreye büyük zararlar” verilmemesi gerektiğini söyledi ve şunu ekledi:

“Tesla, hiç Bitcoin satmayacak ve şirket olarak, madencilik daha sürdürülebilir enerjilere yönelir yönelmez Bitcoin ile işlem yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında, Bitcoin’in kullandığının %1’inden daha az enerji kullanan kripto paraları inceliyoruz.”

340.000’den fazla trader REKT oldu

Kripto para piyasası, Musk’ın açıklamalarının akabinde küçülmeye başladı. CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, sabaha karşı 03:00 sularında neredeyse 47.000 dolara kadar geriledi. Bazı kripto para borsalarında, fiyatın bunun da altına indiği gözlemlendi.

bitcoin-usd-fiyat-coingecko

Piyasa genelinde görülen yaklaşık %10’luk değer kaybı, geçtiğimiz 24 saat içerisinde 3.74 milyar dolar değerinde pozisyonun likidite olmasına yol açtı.

Tekil pozisyonlar üstünden hesap yapan Bybt’e göre bu sayıya, 343.000’den fazla traderın tasfiyesi ile ulaşıldı.

Büyük kısmı gece saatlerinde yaşandı

Elon Musk, Tesla’nın aldığı kararı 13 Mayıs günü Türkiye saatiyle 01:06’da Twitter üzerinden duyurdu. Piyasadaki likiditasyonların, saat 01:00 ile 04:00 aralığına yoğunlaştığı belirlendi.

bitcoin-kripto-para-rekt-liqiudate

Saat 01:00’den 02:00’ye kadar yaklaşık 600 milyon dolarlık, saat 03:00 ile 04:00 arasında ise 1.5 milyar dolarlık kripto para pozisyonu likidite oldu.

Alışılagelmişten farklı olarak; bu seferki tasfiyelerin büyük kısmı, %31,83’lük oranla Huobi’de yaşandı. Onu %26,89 ile Bybit; %13,93 ile Binance izledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!