Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Near Protocol Kullanıcılarının E-Posta Ve Sms Bilgileri Sızdırıldı

Near Protocol tarafından paylaşılan bir makalede, geçtiğimiz haziran ayında kullanıcıların e-posta ve sms bilgilerinin üçüncü tarafların eline geçtiği bildirildi.

Near Protocol tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Haziran 2022‘de Near’in kullanıcı hesaplarına yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırının hedefi, kullanıcıların cüzdanlarındaki kurtarma seçeneği olarak kaydedilen e-posta‘lar ve sms‘ler oldu. Yapılan açıklamada gerçekleşen bu saldırının, kullanıcıların fonları ya da gizli bilgileri üzerinde bir tehlike arz etmediği de belirtildi.

Gerçekleşen bu saldırıdan önce beyaz şapkalı hacker’lar açığı fark etti ve Near Protocol ekibine konu ile ilgili uyarıda bulundu. Gelen bu uyarı sonrasında gerekli önlemleri alan ekip, yaşanan saldırılardan en ufak hasarla kurtuldu. Sistemdeki bu açığı tümüyle temizleyen ve yeni güncellemeler getiren Near ekibi, ciddi bir veri kaybının önüne geçmiş oldu.

Büyük kayıplar yaşanmadan önce ekibe haber veren iyi niteli hacker’lar Near ekibi tarafından ödüllendirildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Near ekibi, “önlem amaçlı” olarak kullanıcılarına kurtarma e-postalarını ve sms’lerini değiştirmeleri konusunda uyarıda bulundu. Yaşanan bu gelişmeler Near token’ın fiyatı üzerinde olumsuz bir fiyatlanamaya yol açmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!