Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Optimism (OP) Fiyatı Neden Yükseliyor: Son Veriler Yükselişi Açıklar Nitelikte

Optimism ağı üzerinde işleme sokulan Ethereum (ETH) miktarı geçtiğimiz 3 aylık süreçte şimdiye kadar görülmemiş bir artış sergiledi. Uzmanlara göre artışın sebebi yaklaşan Ethereum güncellemesi olabilir.

Ethereum ağında yaklaşan The Merge güncellemesi, kullanıcılara yenilikçi ve kazançlı stake imkanları sunuyor. Bu stake imkanları içerisinde en çok tercih edilen ise Optimisim ağı gibi görünüyor. Kripto para araştırma şirketi Santiment tarafından yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz 90 gün içerisinde Optimism ağına şimdiye kadar görülmemiş miktarlarda Ethereum yatırma işlemi gerçekleştirildi. 40 bin civarında Ethereum’un Optimism sözleşmesi üzerinde işleme dahil edilmesi, Optimism token (OP) üzerinde de son 1 ayda “mini bir boğa rallisi” yaşanmasına yol açtı. 30 gün içerisinde %100‘e yakın bir artış gösteren Optimisim işlem hacmi, Santiment’in raporunu doğrular bir nitelik taşıyor.

Ayrıca CoinmarketCap verilerine göre, bu hafta en çok aranan coin olarak karşımıza Optimism çıkıyor.

Bunun yanı sıra piyasadaki önemli yorumculara göre, bir beklenti ile yükselen bu hacim miktarları ve OP token fiyatı, Ethereum güncellemesinden sonra beklentinin satılmasıyla birlikte düşüş dönemine geçebilir. Santiment tarafından sunulan bir diğer veri ise “Sosyal Hacim“. Sosyal hacme göre, Optimism üzerinde yaşanan hacim artışı ile kullanıcıların Twitter benzeri sosyal medyalarda Optimisim üzerindeki ilgilisi paralellik göstermiyor.

Yazının kaleme alındığı esnada Optimism fiyatı 1,94 dolardan piyasalarda işlem görüyor. OP, güncel fiyatına bakıldığında haftalık olarak %25‘lik yükseliş performansı sergiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!