Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Near Protocol (NEAR), 350 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Merkeziyetsiz uygulama (dApp) platformu NEAR Protocol, 350 milyon dolar yatırım aldı.

Bloomberg’in yaptığı habere göre yaklaşık 3 ay önce 150 milyon dolar yatırım alan Near Protocol, Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turunda 350 milyon dolar yatırım aldı.

Blockchain’in daha geniş bir ekosistem olabilmesi amacıyla yatırımlarda bulunduğu bilinen MetaWeb VC’nin ortaklarından Amos Zhang, “Tiger Global’in yaptığı bu yatırım, Near’in en güçlü protokollerden biri olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor.” dedi. Ayrıca Zhang, Near’ın bugünkü internetin kripto tabanlı bir geleceği geçişi sorunsuz hale getirmesini beklediğini söyledi.

Ocak ayında gerçekleştirilen 150 milyon dolarlık tur, genellikle kripto yatırımcıları tarafından finanse edilmişti.

Ukrayna Rusya arasında çıkan gerginlikten sonra Portekiz’e taşınan Near’ın Ukraynalı kurucu ortağı Illia Polosukhin’in, birçok Ukrayna vatandaşının ülke dışına taşınmasına yardımcı olduğu ve ihtiyaçları için 3 milyondan fazla para topladığı söyleniyor

Farklı blockchainler arasında işlem yapmayı sağlayan LayerZero adlı protokol, Tiger Global’inde aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıdan 135 milyon dolar fonlama almıştı.

 

CoinMarketCap verilerine göre, 11 milyar dolardan fazla değeri bulunan Near Protocol, son 7 günlük periyotta %15 artarak 16,25 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!