Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO Blockchain’in İlk Merkeziyetsiz Borsası Hayata Geçti

NEO’nun ilk merkezi olmayan borsa projesi ‘Switcheo’, nihayet canlı yayına geçti.

Switcheo’nun büyük hedeflerle beklenen lansmanı, ICO bazında 8,5 milyon dolar kazandı; Crypto Globe’un bildirdiğine göre, henüz ilk haftasında ortalama 2 milyon dolarlık işlem hacmi gördü. Borsanın Ethfinex, Idea ve Cobinhood’ın ardından dördüncü en büyük DEX (merkezi olmayan borsa) haline geldiği bildirildi.

Piyasada zaten başarılı bir şekilde işletilen bir dizi merkeziyetsiz borsa olmasına rağmen, bunların çoğunluğu sadece kullanıcıların Ethereum blockchain (yani Idex ve EtherDelta) üzerine inşa edilmiş ERC20 ticari token’ları kullanmasına izin vermekteydi. Switcheo, NEO Blockchain üzerinde çalışan ve NEP5 tokenleri ile ticaretin yapılabildiği ilk merkezi olmayan borsa platformu olarak öne çıktı.

“NEO Blockchain üzerinde geliştirilen projelerin artan popülaritesiyle birlikte Switcheo, QRC20 Tokens’e (QTUM) geçmeden önce NEO Blockchain için NEP-5 Token sözleşmelerini stratejik olarak uygulamaya başlayacak.” diyen Switcheo whitepaper’ı, “Kullanıcılar, NEO blockchain’in dinamik çağrı işlevselliğini kullanarak, token’ları Blockchainde transfer için hazır oldukları anda listeleyebilir ve satın alabilirler.” diye devam ediyor.

Switcheo whitepaper’ına göre, borsa ilk başta resmi para birimlerini kabul etmeyecek. Bunun yerine, “İlk olarak, kullanıcıların kripto token ve varlıkların ticaretini güvence gereği duymadan (yani merkezi bir üçüncü tarafa güvenmek zorunda kalmadan) yapabilecekleri, çok zincirli bir merkeziyetsiz kripto para borsası platformu için çalışacaklar.”

Şimdiye kadar, borsa 20’den fazla farklı kripto para biriminin ticaretini destekliyor. Switcheo’nun ayrıca, işlem ücretlerini indirimli olarak ödemek için kullanılabilecek kendi yerel token’i (Switcheo Token veya ‘SWH’) de var. Basın zamanına göre, Switcheo token’ı yaklaşık 0,026 dolardan işlem görüyor.

Merkezi olmayan borsalar, doğası gereği, merkezi borsalara göre daha güvenli ve daha ucuz. Switcheo platformunun, endüstriler arası küresel merkeziyetsizleştirmeye yönelik daha büyük bir hareketin sadece tek bir adımı olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment