Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kırım Yabancı Yatırımcıları Çekmek İçin Bir Kripto Para Fonu Oluşturmayı Planlıyor

Kırımlı yerel basın TASS’ın 18 Nisan tarihli haberine göre, Kırım hükümeti yaptırımları önlemek üzere yabancı yatırımcılar için bir kripto para fonu oluşturma çalışmaları üzerinde duruyor.

Başbakan yardımcısı Georgy Muradov çarşamba günü bir grup gazeteciye yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi:

Yaptırımları önlemek adına çeşitli çözümler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Bu çözümlerden biri Kırım’da kripto para kaynaklarını bir çatı altında toplayabileceğimiz bir kripto para fonu kurmak. Bu kripto paraları nakit paraya dönüştürebilir ve de Kırım topraklarına yapılacak her türlü yatırım projesinin hayata geçirilmesi için kullanabiliriz.

Georgy Muradov, konunun Yalta International Economic Forum’da (Yalta Uluslararası Ekonomik Forumu) tartışılması gerektiği ve yabancı yatırımların Kırım ekonomisinin tartışılması gereken en önemli konularından olduğu görüşünde. Başbakan yardımcısı, konferans süresince çeşitli yabancı ve Kırımlı şirketler arasında gerçekleşen 10 anlaşmayı korumayı umduklarını da belirtti.

“The Future of the World. The Future of Russia. – Dünyanın Geleceği. Rusya’nın Geleceği” temalı 4. Yalta International Economic Forum, 19-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. Organizasyon sahipleri 60 ülkeden 3000 katılımcının olduğu bilgisini verdi.

Bu haftanın başlarında, Rusya hükümeti kripto para çevrelerinin sıkça tercih ettiği mesajlaşma uygulaması Telegram’ı bloke etmişti. Yasağı uygulamaya koymak için, telekomünikasyon otoritesi Roskomnadzor da 20 milyona yakın IP adresini engellemişti. Hükümetin uygulamayı hizmet dışı bırakmak üzere tüm uğraşlarına rağmen birçok kullanıcı uygulamanın engeli aşmak için proxy veya VPN servisleri gibi ilave araçlar kullanılmadan çalıştığını bildirdi.

Aynı zamanda Roskomnadzor’un IP blokelerinin bir sonucu olarak düzinelerce websitesi de kapanmış durumda. Xbox Live, Microsoft güncellemeleri, hatta Roskomnadzor’un önemli websiteleri benzer sonuçlarla karşı karşıya kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment