Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin, LitePay’le Yollarını Ayırmasının Ardından TenX ve Korbit ile Görüşüyor

LitePay’in zamansız elvedasından sadece bir ay sonra, Litecoin yönetimi, bilinen bir kripto para cüzdanı markası ve Güney Kore merkezli kripto para borsası ile iş birliği açıklamak üzere.

LitePay ile olan ve başarısızılık ile sonuçlanan iş birliğinin ardından atağa geçen Litecoin’e ilk olumlu haber TenX’ten geldi. Buna göre, TenX artık cüzdanlarında Litecoin desteği sunacak.

Ayrıca, işlem hacmine göre Güney Kore’nin en büyük ikinci kripto para borsası olan Korbit de, bir açıklama yaparak Litecoin ticaretinin borsada başladığını duyurdu.

LitePay’de yaşanılan başarısızlığın ardından bu iki gelişmeyi sevinçle karşılayan otoriteler, bu hamlelerin Litecoin için adeta bir ilaç niteliğinde olduğu fikrinde birleşiyor.

TenX’in Litecoin desteğini resmi açıklamadan önce sunduğu belirtilirken, şirketin bu hareket ile test sürecinin baskısını azaltmaya çalıştığı belirtildi.

Konuyla ilgili TenX’ten Litecoin’e bir güzel haber daha gelirken, TenX yönetiminin Litecoin için bir de kart hizmeti sunmayı planladığı açıklandı. Hatırlanacağı üzere bu amaçla yola çıkan Lite Pay, başarısız olmuştu.

TenX’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Bu iş birliğinin ardından bir başka ortak çalışmayı daha duyurmak istiyoruz. Litecoin Foundation ile birlikte çalışarak Litecoin için bir kart çıkarmayı planlıyoruz. Konu ile ilgili detaylı bilgiler ilerleyen günlerde ilgili mecralardan siz değerli müşterilerimiz ile paylaşılacaktır. Hedefimiz Litecoin yatırımcılarının gönül rahatlığı ile tercih edeceği bir ödeme platformu oluşturmak.”

Korbit’in Litecoin’i listelemesi de, kripto paraya biraz da olsa hareket getirdi. Coin market cap verilerine göre Litecoin bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 151 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Litecoin kurucusu Charlie Lee de, resmi Twitter  hesabı üzerinden gelişmeleri paylaşırken; ortaklıklardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lee, Litecoin olarak Korbit’te listelenmek için uzun süredir çalıştıklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment