Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Haftada Üç Kat Değerlendi: Nervos Network Nedir?

Nervos Network (CKB) fiyatı, iki haftada üç kat yükseldi. 31 Mart’ta ATH gören Nervos Network ve CKB token nedir?

Nervos Network (CKB); aylık grafikte yüzde 259, iki haftalık grafikte yüzde 125, haftalık grafikte yüzde 67 oranında değer kazandı. Günlük kazancı yüzde 15 olan token, 31 Mart’ta 0,0393 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

898 milyon dolar piyasa değerine sahip olan CKB, piyasa değeriyle 99. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi ise 159 milyon dolar seviyesinde.

nervos-network
Kaynak

Nervos Network ve CKB token nedir?

Nervos Network, blockchain problemlerini çözmeye odaklı açık kaynaklı bir blockchain ekosistemidir. Çözüm sunarken Layer 1 ile Layer 2 teknolojilerini bir araya getirmeyi hedefler. Nervos, kendisini bu anlamda evrensel bir blockchain pasaportu olarak nitelendirir.

Nervos, hibrit çözümlerle kullanıcıların merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasına ve bunları ağ üzerinde dağıtmasına olanak verir. Ortakları ve yatırımcılarından bazıları; Huobi, Sequoia, Polychain Capital, BSN, Multicoin Capital, Blockchain Capital, CMB International, Cumberland, Cryptape, Ledger olarak sıralanabilir

Ağın yerel tokenı CKB, Common Knowledge Byte anlamına gelir. Token, hücre kapasitesini temsil eder ve kullanıcılar tokenlarında bulunan byte kadar alan ağda alan yaratabilirler.

CKB token; varlık depolama, akıllı sözleşme işlemleri, ağ üzerinde alan kiralama, merkeziyetsiz uygulama kullanımı gibi işlemlerde kullanılmaktadır.

Token arzı, iki kategoriye ayrılmıştır. Birincisi; Bitcoin’e benzer şekilde sınırlıdır, 33.6 milyardır ve 4 yılda bir halvinge uğrayacaktır. İkinci arz ise birinci arz bittiğinde her yıl 1.344 milyar olacak şekilde sunulacaktır. Dolaşımdaki mevcut arz 24.4 milyardır.

CKB tokenı listeleyen borsalar arasında; Binance, Huobi, BiKi, MXC, Bilaxy, Gate.io, Hotbit, KuCoin,ProBit, BigOne, Hoo.com, CoinTiger, Indodax, XT bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!