Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Netflix Yönetmeninden Dogecoin’de 27 Milyon Dolarlık Kazanç: Dizi Bütçesini Kullandı!

Netflix’in bilim kurgu dizisi Conquest’in yönetmeni, Dogecoin alabilmek için dizi bütçesinden 4 milyon dolar kullandı ve 27 milyon dolar kar etti. 

The New York Times’ın haberine göre Conquest dizisinin yönetmeni Carl Erik Rinsch’ın Netflix’in kendisine dizi için verdiği 4 milyon dolarını Dogecoin’e yatırdığı ve sonucunda 27 milyon dolar kazandığı ortaya çıktı.

Habere göre Rincsh, 2020 yılının mart ayında dizi için Netflix’ten 44 milyon dolarlık bütçe aldı ve 16 ay sonra bunun yetersiz olduğunu söyleyerek daha fazla para talep etti. Netflix, bu duruma cevap olarak yönetmene dizinin tamamlaması şartıyla 11 milyon dolar daha verdi.

Yönetmen, aldığı paranın 10,5 milyon dolarını borsada adeta kumar oynamak için kullandı ve opsiyon ticareti yüzünden yaklaşık 6 milyon dolar kayıp yaşadı.

Geriye kalan 4 milyon doları kripto para borsası Kraken’e aktaran yönetmen paranın tamamı ile Dogecoin (DOGE) satın aldı. The New York Times’ın gördüğünü söylediği hesap özetine göre yönetmen 2021 yılının Mayıs ayında 27 milyon dolarlık çekim talebi vermişti.

Rinsch’in eski eşi tarafından açılan bir boşanma davasında yer alan dosyaya göre yönetmen elde ettiği gelir ile 5 adet lüks araba Rolls Royce ve bir Ferrari’ye 9 milyon dolar harcadı.

Habere göre yönetmen Netflix’e bazı sözleşme kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 14 milyon dolar talep eden bir dava açtı. Netflix ise yönetmene herhangi bir borcu olmadığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!