Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arkadaşlarının 280 Bin Dolarlık Bitcoinlerini Çaldılar, Hapis Cezası Aldılar

Üç şahıs, bir not kağıdında bırakılan kurtarma ifadesini kullanarak birinden 287.500 dolar değerinde yedi Bitcoin çalmaktan hapis cezası aldı.

Vietnam’daki yerel kaynaklara göre 32 yaşındaki Pham Van Thuan ve 33 yaşındaki Nguyen Thai Son, 2018 yılında Trieu adında bir şahısla arkadaş oldu.

Maddi sorunlarla karşı karşıya kalan Thuan, geçen yıl Nisan ayında iş ararken kalmak için Trieu’nun evine gitti.

Bir gün Trieu’dan bir dizüstü bilgisayar çantası ödünç alan Thuan, içinde Trust Wallet kurtarma ifadesi bulunan bir not buldu.

Bunu Trust Wallet’a giriş yapmak için kullandı ve Trieu’nun hesabını açtığında, Trieu’nun 200 bin doların üzerinde değere sahip yedi Bitcoin’e sahip olduğunu öğrendi. Thuan, birkaç gün sonra çantayı içindeki notla beraber geri verdi.

Thuan, bir ay sonra Trieu’nun cüzdanına girerek Bitcoinleri çalmaya karar verdi ve hepsini kendi hesabına aktardı. Daha sonra Trieu’nun evinden ayrıldı.

Thuan’a ulaşamayan Trieu, polise ihbarda bulundu. Bu noktada olaya dahil olan Son, Thuan’ın saklanmak için bir otel odası tutmasına yardım etti.

Nguyen Cong Dung isimli arkadaşıyla birlikte Thuan’a yardım eden Son, Dung ile kendisi için 4,3 Bitcoin talep etti.

Son, aldığı Bitcoinlerin 1,8 tanesini USDT karşılığında satıp, bir kısmını harcadı ve bir kısmını kripto paralara yatırarak zarar etti.

Telefon görüşmelerini takip eden polis, Thuan’ı yakalayarak tutukladı.

Thuan 13 yıl, Son 8 yıl 6 ay, Dung ise 10 yıl hapis cezası aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!