Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Başsavcısı James’den Kriptonun Risklerini Hatırlatan Uyarı

New York Başsavcısı Letitia James, yatırımcılara kriptoya yatırım yapmanın risklerini hatırlatan bir uyarı yayınladı.

Başsavcı Letitia James, 2 Haziran Perşembe günü yayınlanan uyarıda yatırımcıların kriptoda “milyarlarca dolar kaybettiğini” söyledi. Uyarıda, iyi bilinen ve saygın borsalarda işlem gören dijital varlıkların bile çökebileceğine dikkat çeken Başsavcı, bu nedenle kriptoya yapılan yatırımların yatırımcılar için “kazançtan daha fazla acı” yarattığına inandığını dile getirdi.

James ek olarak New Yorkluları paralarını kriptoya yatırırken ekstra dikkatli olmaya çağırdı ve bu yatırımların oynaklığı nedeniyle bir servet yerine endişe kaynağına dönüşebileceğini vurguladı.

Piyasanın öngörülemezliği, yatırımcıların nakit çekerken yaşadığı zorluklar, yüksek işlem maliyetleri ve bazı stablecoinlerin istikrarsızlığı dahil olmak üzere çeşitli faktörlere değinilen uyarıda ayrıca yatırımcılara, birçok dijital para biriminin düzenlenmemiş olduğu hatırlatıldı.

James, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ise New Yorkluları temkinli olmaya ve kriptoya yatırım yaparken iki kez düşünmeye çağırdı.

Kripto para piyasası son derece tahmin edilemez. Daha geçen ay, piyasada düşüşler yaşandı ve yatırımcılar yüz milyarlarca dolar kaybetti. New Yorklular temkinli olmalı ve zor kazandıkları paralarını bu istikrarsız piyasaya yatırmadan önce iki kez düşünmelidir.

Öte yandan New York Senatosu bugün erken saatlerde eyalet içinde iş kanıtı (PoW) kripto madenciliği operasyonlarına yasak getiren bir yasa tasarısını onayladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!