Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Mahkemesinden Celsius Network’u Kurtaracak Karar: Bitcoin (BTC) Madenciliği

Yaşadığı büyük finansal krizler sonucunda iflasını açıklayan Celsius Network, likidite sağlayabilmek için New York Bölge Mahkemesi’nden Bitcoin (BTC) madenciliği yapma izni aldı.

Temmuz 2022’den bu yana büyük finansal krizler ile boğuşan kripto para hizmeti sunan Celsius Network platformu, para akışını sağlayabilmek adına New York Bölge Mahkemesi’nden “Bitcoin madenciliği  yapabilir” izni aldı. Bu izin sayede Celsius Network, elinde bulunan halihazırdaki yüklü miktardaki madencilik cihazı ile Bitcoin kazmaya devam edecek ve elde ettiği geliri satıp şirketin finansal durumu ve müşterilerinin varlık teminatları için kullanacak.

Mahkeme raporunda dikkat çeken bir diğer noktaya göre, Celsius kendine bir şekilde likidite sağlamayı başaramazsa ekim ayında elindeki tüm maddi kaynakları tükenecek ve tümüyle bir finansal çıkmaza girecek. Mahkeme belgelerine göre, Celsius şirketinin kullanıcılarına ödemesi gereken halihazırda 2,8 milyar dolardan fazla borçlu mevduatı bulunuyor. Krizin patlak verdiği ilk zamanlarda da elindeki yüklü miktardaki Bitcoin’i satarak para akışı sağlayama çalışan şirket kripto para piyasaları üzerinde negatif yönlü etkiler yaratmıştı.

New York Bölge Mahkemesi tarafından Celsius’un finansal istikrarını sağlayabilmesi için verilen bu madencilik izni şirket için bir şans yaratacak gibi görünüyor. Kripto para şirketi her ne kadar Bitcoin madenciliği için izin almış olsa da bu hamle tüm borçları ödemek için yeterli olmayabilir. Bir yandan mahkeme süreci devam ederken diğer yandan Celsius Network yeni likidite arayışları için farklı alternatifler değerlendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!