Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com’a İngiltere Regülatörlerinden Yeşil Işık

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com İngiltere regülatörü Mali Davranış Otoritesi’nden (FCA) kripto varlık faaliyetleri için lisans aldı.

FCA finansal hizmetler kaydında yer alan bilgilere göre, Crypto.com 16 Ağustos tarihinde İngiltere’de kripto varlık faaliyetleri için lisansını almış bulunuyor. FORIS DAX UK ismi ile İngiltere’de faaliyet gösteren Crypto.com, aynı zamanda Kara Para Aklama yönergelerini de başarıyla uyguladığını tescil ettirdi.

Cyrpto.com aldığı lisans ile bir kripto paranın diğeri ile değiştirilmesi, bir kripto paranın itibari para ile değiştirilmesi veya itibari paranın kripto para ile değiştirilmesi hizmetlerini yasal olarak sunabilecek. Spot piyasa hizmetlerini yasal olarak sunma hakkına erişen Crypto.com’un türev ürün hizmetleri hakkında bir aksiyon alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

50 Milyondan fazla kullanıcısı bulunan Singapurlu kripto para borsası son günlerde başta 1,8 trilyon dolarlık piyasaya sahip Güney Kore olmak üzere Kanada ve Güney Kıbrıs’tan da onay aldı.

FCA daha öncesinde Crypto.com’un iki reklamının yayınlanmasını, eksik bilgi verilmesi ve insanları kredi kartıyla Bitcoin almaya teşvik etmesi nedenleriyle, yasaklamıştı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!