Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Plattsburgh Yetkilileri Kripto Para Madenciliğine Düzenlemeler Getiriyor

Plattsburgh New York’ta kripto para madenciliği güncelliğini hala sürdüren bir tartışma konusu. Yetkili kurumlar, Mart ayında muhit sakinlerinin artan elektrik fiyatlarına dair ettikleri şikayetleri değerlendirerek yeni madencilik işlemlerine 18 aylık bir yasak getirdiler ve bölgesel elektrik dağıtım firmalarına madencilik üzerine çalışan şirketlere zamlı fiyat verme yetkisi tanıdılar.

Bugünlerde ise Plattsburgh Şehir Meclisi, yeni madencilik girişimlerini ve şu anda faaliyet gösteren madenci firmaların büyümesini regüle edecek bir yerel kanuna imza attı. Bu kanuna göre yeni madencilik girişimleri ve kapsamlarını genişletmek isteyen madenciler, belediyeden özel bir ruhsat almak zorundalar.

Fakat çıkarılan yeni kanuna rağmen 18 aylık madencilik yasağı hala etkisini koruyor. WAMC’nin raporuna göre Belediye Başkanı Colin Read, konsey üyelerinin bir aylık bir süre dilimi içerisinde bu yasağı kaldıracaklarına inanmakta.

New York’un Kuzeyinde Madencilik Gerilimi

Bitcoin madenciliği yapan bireyler, St. Lawrence Nehri’nin de etkisiyle elektriğin daha ucuz olduğu New York’un yukarı bölgelerine akın ettiler. Bölgede yaşayan kimi insanlar, Bitcoin madencilerini ilk etapta hoş karşılamış olsalar da işlemin gerektirdiği yüksek seviyelerde elektrik kullanımı ve gürültü zamanla bu insanları rahatsız etmeye başladı. New York Times’ın Eylül tarihli bir raporunda Belediye Başkanı Read, elektrik faturalarının zamlı gelmesine yönelik şikayetler aldığını belirtti.

Gürültü İse Bir Başka Problem

Yeni kanunda dikkat çekici maddelerden birisi ise madencilik yapılan bir binanın 90 feet (27.4 metre) uzağından duyulan sesin 90 desibeli geçmemesine yönelik bir regülasyon. Konseyde bu değerlerin nasıl belirlendiğine yönelik kimi fikir ayrılıkları olsa da Belediye Başkanı Read, bu kararı diğer bütün endüstrileri de hesaba katarak aldığını ve genel bir karar olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment