Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Draper: ‘SEC Kripto Para Düzenlemeleri Konusunda İkiye Bölünmüş Durumda’

Tim Draper, yakın zamanda verdiği bir röportajda kripto para düzenlemeleri hakkında konuştu. Draper’ın özellikle üstünde durduğu konular arasında Çin’deki kripto para yasakları ve Japonya’daki ılımlı düzenlemeler var.

Draper’dan Yorumlar

Yaptığı stratejik yatırımlarla tanınan Tim Draper, kripto para sektöründeki mevcut düzenlemeler hakkında konuştu ve bu düzenlemelerin gelecekteki halleriyle ilgili bazı öngörülerde bulundu. Draper’a göre şu an dünyadaki pek çok düzenleyici, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir adım atmasını bekliyor ancak SEC de aslında kendi içinde ikiye bölünmüş durumda:

“SEC şu anda bölünmüş halde ve bence bu kötü bir şey değil çünkü SEC’nin ikiye bölünmesinin sebebi kripto para piyasasındaki dolandırıcılarla mı yoksa ABD’yi bu alanda lider konuma getirmekle mi uğraşacaklarına henüz karar verememiş olmaları. Şu anda bu piyasada ciddi bir rekabet olduğunun farkındalar.”

Draper’a göre SEC’nin bu kararsızlığı aslında diğer ülkelerdeki yetkililerde de görülüyor. Çin, kripto para sektörüne karşı katı bir tavır sergilerken Japonya çok daha ılımlı bir tavır sergiliyor. Draper’ın, Japonya’daki mevcut durum hakkındaki yorumları şu şekilde:

“Japonya dedi ki; ‘Bitcoin Japonya’da yasal bir para birimidir. Eğer ICO yapmak istiyorsanız size rehberlik de sunacağım.’ Durum böyleyken önümüzdeki 40 yıl içerisinde bu ekonomilerden hangisi daha başarılı olacak tahmin edebiliyorsunuz.”

Ünlü yatırımcı Draper, SEC’nin en azından şu an için ‘temkinli’ bir tavır sergilemesi gerektiğini düşünüyor. Ayrıca Draper’a göre SEC, ABD’de yeni kurulan kripto para şirketlerini de çeşitli yeniliklere teşvik etmeli.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment