Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Times Blockchain Kullanmaya Başladı

New York Times (NYT), dijital dosyaları daha iyi bir şekilde yönetebilmek için Hyperledger Fabric platformunu kullanmaya başladı.

New York Times kısa süre önce yeni bir açıklama yayınlayarak artık Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacağını duyurdu. New York Times bu teknolojiyi kullanarak yalan haberlerle, asılsız iddialarla ve yanlış verilerle mücadele etmeye çalışacak.

New York Times bu teknolojiyi özellikle New Provenance Project kapsamında kullanmayı planlıyor. NYT’nin amacı bu teknolojiyle birlikte görsel ve işitsel dosyaların çeşitliliğini artırmak, bunları gazeteciliğin içerisine daha çok sokmak.

NYT Blockchain teknolojisinin bu alanda oldukça kullanışlı olabileceğini düşünüyor ve konu hakkında şöyle bir açıklama yapıyor:

“İlk olarak Blockchain tabanlı bir sistem basın örgütleri tarafından yayınlanmış görselleri kaydetmek, paylaşmak için kullanılabiliyor mu ona bakacağız. Ayrıca kullanıcıların dosyalarını daha kolay tanımaları için ne yapabileceğimizi görmek için kullanıcı deneyimiyle ilgili araştırmalar yapıyoruz.”

New York Times Blockchain teknolojisinin genel olarak dijital dosya saklama, paylaşma ve yönetme konusunda çeşitli avantajlar sunabileceğine inanıyor. New York Times’ın bu görüşünü yine kendileri tarafından yayınlanmış bir açıklamada görebiliyoruz:

“Blockchain teknolojisi bilgi paylaşımı konusunda bizim büyük değer verdiğimiz yeni yöntemler sunuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment