Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Yatırımcılarının Yüzde 58’i Henüz Kar Elde Edemedi -Anket

Yakın tarihli bir araştırma, çoğu kişinin non-fungible tokenlara (NFT) para kazanmak için yatırım yaptığını ancak %58’inin henüz yatırımlarından para kazanamadığını gösterdi.

Düzenlediği anket ile “Neden NFT satın alıyorsunuz?” sorusuna yanıt arayan DEXterlab, yatırımcıların çoğunun para kazanmak için NFT’lere yatırım yaptığını ortaya koydu. Ankete katılan NFT yatırımcılarının %64‘ünden fazlası “para kazanmak için” bir NFT satın aldıklarını söyledi.

Anket, çoğu yatırımcının NFT’lere olan talebinin ikinci nedeninin, bir topluluğa ait olarak sosyal aidiyet duygusu ve belirli NFT’lerin sağladığı “esnekliğe” sahip olmak olduğunu gösterdi.

Anket raporunda, Bored Ape Yatch Club (BAYC) örneğine yer vererek belirli projelere yapılan yatırımlar ile güçlü topluluklarda yer edinilebileceğine değinen DEXterlab, şu ifadeleri kullandı:

BAYC sahipleri ek NFT koleksiyonlarına ücretsiz olarak erişebilir veya özel etkinliklere katılabilir.

Katılımcıların yalnızca %12,4‘ü NFT’leri dijital sanat toplamak ve saklamak gibi amaçlarla koleksiyon için aldıklarını söylerken yatırımcılarının geri kalan %8,6‘sı oyun içi özel özelliklere ve araçlara erişim sağlamak için NFT satın aldığını belirtti.

Ayrıca ankete katılan kişilerin %25,5‘i tek bir NFT için 2.000 dolardan fazla ödediğini söyledi.

Yatırımcılar, NFT’lere para kazanmak için yatırım yaptıklarını söylese de çoğu henüz bu alandaki yatırımlarından kar elde edemedi. Rapora göre NFT yatırımcılarının yaklaşık %58‘i henüz kar elde edemezken kalan %42‘si ise NFT’lere yaptıkları yatırımların kendilerine önemli bir getiri sağladığını söyledi.

NFT yolculuk sonuçları - DEXterlab anketi

Son günlerde kripto para piyasasında yaşanan düşüş NFT’lerin fiyatlarına da etki ediyor. Birçok proje hem altyapısında bulunduğu kripto para biriminin değer kaybetmesiyle hem de taban fiyatlarında yaşadıkları düşüşle değerini kaybediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!