Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Yatırımcısından Pahalı Hata: 77 Etherlik CryptoPunk’ı Yanlışlıkla Yaktı!

Brandon Riley isimli bir NFT yatırımcısı, 77 Ethereum’a (ETH) satın aldığı CryptoPunk NFT’sini yanlışlıkla yakım adresine gönderdi.

Brandon Riley, yaptığı hatalı bir işlem sonucunda yaklaşık 135 bin dolar değerinde 77 Etherlik CryptoPunk NFT‘sini kullanım dışı bir adrese göndererek yaktı. Riley, olası bir NFT boğası öncesinde daha fazla yatırım yapmak için CryptoPunk koleksiyonundan 685 numaralı parçasını teminat olarak göstererek bir miktar Ether borç almayı amaçlıyordu.

Fakat bir NFT’yi wrapped (sarılı) hale getirip onu teminat olarak gösterme işlemlerinin komplike yapısı Riley’i pahalıya patlayan bir hataya sürükledi. Riley, söz konusu NFT’yi 14 gün önce satın almıştı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Riley, sonsuza dek satmayı planlamadığı bir NFT’yi bu şekilde hiçliğe gönderdiği için üzüntü duyduğunu şu ifadelerle detaylandırdı:

Bu punk’ı satmak için wrapped işlemine dahil etmedim. Aslında bu sonsuza dek tutmayı amaçladığım bir NFT’idi. Fakat, bu NFT’yi teminat olarak gösterip likidite sağlama yolunda her ne kadar talimatları takip etsem de karışık süreç içerisinde hata yaptım. Sanırım bu işe tek başıma kalkışmamam gerekiyordu.

Öte yandan Riley, 685 numaralı NFT’nin yok olmasıyla birlikte toplam varlığının 3’te 1’ini kaybettiğini dile getirdi. Ayrıca tüm bu süreçlerin karmaşık yapısını da eleştiren yatırımcı, bu işlemler için sunulan ara yüzlerin kullanıcıların yararına çalışması için daha basit ve anlaşılır olması gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!